Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 3:2Gulaš pětadvacet vteřin před koncem prodloužení zajistil Budějovicím post lídra

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Budějovičtí hokejisté probuzením v poslední třetině stihli smazat dvougólové manko a výhru pak urvali v prodloužení. Gól z hole Milana Gulaše pětadvacet vteřin před jeho koncem určil nejen vítěze souboje na budějovickém ledě, ale i nového lídra extraligové tabulky.

Foto: David Veis, ČTK

Peter Húževka z Vítkovic (v bílém) před budějovickým brankářem Jakubem Kovářem.

Článek

Při zaváhání Třince a remíze v základní hrací době na jihu Čech se totiž tři nejlepší celky soutěže srovnaly na stejném počtu bodů a Mountfield s Vítkovicemi tak v nastavení hrály o bonus, jehož zisk znamenal posun do čela tabulky. „Nečekal bych, že po čtrnácti kolech budeme první zrovna my. Dobrý rozjezd sezóny dal týmu sebevědomí a pohled na tabulku je teď pro nás velmi příjemný, ale ještě nic neřeší,“ usmál se trenér vítězů František Výborný.

Téměř pět tisíc diváků už čekalo nájezdy, nakonec je ale rozjásal pátá Gulašova trefa v této sezóně, po níž puk proklouzl Málkovi mezi betony „Od třetí třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, zkusili na ně vlítnout a věřili si, že máme sílu na obrat. Přálo nám i štěstí,“ líčil autor rozhodujícího gólu. „Trochu ta porážka mrzí. Dlouho jsme měli přitom výborný pohyb a moc domácím nedovolovali. Na nohy jsme je ale postavili nohy ve třetí třetině, kdy nás dostali pod tlak a přinutili k chybám,“ přiznal 20letý útočník hostů Jan Káňa, jenž se trefil letos už posedmé.

Budějovičtí po dvou třetinách prohrávali 0:2, když nestačili střelecky ani bruslařsky. Zvedla je až Červeného dorážka po ráně teprve osmnáctiletého obránce Janka od modré čáry a 2,5 minuty před koncem základní hrací doby se o vyrovnání postaral důrazný Martynek. „Někdo by řekl, že je to naše bodová ztráta, ale my jsme rádi i za ten jeden proti týmu, který doma hraje výborný hokej a hodně se tlačí do branky,“ mínil trenér Mojmír Trličík. „Soutěž je ohromně vyrovnaná, na pozici v tabulce se nedíváme a důležitější je pro nás dosavadní zisk bodů, které nám už nikdo nevezme,“ doplnil ostravský kouč.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 44. Červený (Jank), 58. Martynek (Snopek), 65. Gulaš (Mikeska) - 12. Káňa (J. Sýkora), 24. Ujčík (Tomas). Rozhodčí: Hradil, Smitka - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4938.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Tůma, Vydarený, Novák, Jank - Šimánek, Mikeska, L. Květoň (21. M. Pšurný) - Gulaš, Langhammer, R. Pšurný - Martynek, Kašpařík, Pletka - Mertl, Červený, Kuchejda. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Svačina - Tomas, Húževka, Ujčík - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, J. Sýkora, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: