Hlavní obsah

Mám čisté svědomí, z Boleslavi mě nikdo neoslovil, říká odvolaný Holaň

Je to paradox. Po více než měsíci Sparta vyhrála za tři body. Poprvé v sezóně se radovala na venkovním hřišti. Navíc nula na straně obdržených gólů. Nic platné. Trenéři Miloš Holaň a David Volek po návratu z Mladé Boleslavi byli propuštěni. „Překvapení není to správné slovo. Mrzí mě to, ale na Spartě se třinácté místo neodpouští,“ řekl po pár hodinách odvolaný Holaň.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Bývalí trenéři pražské Sparty David Volek (vlevo) a Miloš Holaň

Článek

Jaký jste měl pocit, když jste jel v úterý po utkání domů? Věřil jsem, že tímto zápasem se mužstvo zlomí, protože to, co kluci předvedli v kabině před zápasem a na střídačce, z toho mi šel mráz po zádech. Jsem rád, že jsem mohl takové hráče trénovat, že jsem byl součástí tohoto klubu.

Mrzí vás odchod? Každý trenér musí počítat, že jednoho dne skončí. Já končím ze vztyčenou hlavou a posledním vyhraným utkáním. Život jde dál, to je trenéřina, jsem srdcař, hokej mám rád. Určitě jsem takový konec nečekal, ale třinácté místo Sparty není příjemné.

Co jste si řekli s Davidem Volkem? Samozřejmě jsme to probírali, pracovali jsme spolu celý rok. Já si nemůžu na práci s ním stěžovat. Myslím, že zůstaneme velkými kamarády i po tomto angažmá. Třeba se někdy naše cesty ještě spojí.

Odnášíte si ze Sparty něco negativního? Já bych řekl, že ne. Loni jsme vytáhli mužstvo z jedenáctého místa na pátou příčku. S Vítkovicemi jsme potom vypadli díky vynikajícímu Štěpánkovi. Tuto část hodnotím velice dobře. Letos jsme neodstartovali dobře. Ale nic bych neměnil, mám čisté svědomí. Vše bych dělal stejně. Děkuju Spartě, že jsem mohl takový klub trénovat, moc takových trenérů není.

Nyní jste tedy volný. Co vy a možné angažmá v Mladé Boleslavi? Všechno jsou jen spekulace, zatím jsem s nikým nehovořil.

Pokud by nabídka přišla, jak byste se k ní postavil? Nyní nedokážu odpovědět, vše je ve mně čerstvé. Ty věci se udály včera. Měl jsem v sobě euforii po vítězství, ale přijeli jsme domů a byl jsem odvolán. Šlo o smíšené pocity, dnes si vše analyzuji. Chci pracovat dál, protože mám v sobě energii, hokej je můj život. Trenéřinu mám rád, ale patří k ní i neúspěchy. Věřím, že se vše zase otočí.

Vyjádření Milana Hniličky, sportovního manažera Mladé Boleslavi
"Adeptů na trenérské místo bylo více, ale okruh je nyní menší. Jméno Miloše Holaně? Těch jmen je v tuto chvíli stále více. Rád bych, aby byl nový trenér už ve čtvrtek ráno na tréninku, ale ještě není nic podepsané, tak abyste sem nepřijeli a nestál jsem na střídačce já. Ale já trenérem nebudu, tím já nejsem."

Reklama

Související témata: