Hlavní obsah

Slavia zvítězila v derby nad Spartou, novým lídrem je Třinec

PRAHA

Hokejisté Slavie zvítězili v derby v 17. kole Tipsport extraligy na vlastním stadiónu nad Spartou 2:1. Hráči Třince uspěli na ledě Kladna, kde zvítězili 3:1 a posunuli se na první příčku tabulky. Dosavadní lídr z Českých Budějovic totiž padl na mladoboleslavském ledě 1:2 a Vítkovice ztratily bod v utkání s Karlovými Vary, které Ostravané vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Slavie se radují z branky.

Článek

Ještě před zahájením derby mezi Slavií a Spartou se sešívaní oficiálně rozloučili s legendou Josefem Beránkem. Svěřenci Vladimíra Růžičky o svém vítězství rozhodli v rozmezí 15. a 16. minuty. V přesilové hře 5 na 3 se nejdříve prosadil Endál, hned v následující minutě ho napodobil Kolařík. Sparťanům se sice podařilo zápas zdramatizovat ve třetím dějství, když snížil taktéž v přesilovce 5 na 3 Ton, ale Slavia vedení uhájila a oplatila týmu z Holešovic porážku z prvního vzájemného duelu.

Hokejisté Kladna, kteří v posledním utkání utržili osmigólový debakl od Zlína, přivítali aspiranta na vedoucí pozici z Třince. Slezané se dostali do vedení už v šesté minutě, když se prosadil McGregor. V desáté minutě ještě stačil vyrovnat Patera. Hosté však ve druhé i třetí třetině přidali po jednom gólu a ze Středních Čech si odvážejí tři body za výhru 3:1.

Hokejisté Mladé Boleslavi před dnešním duelem neskórovali dlouhých 240 minut a s touto nelichotivou bilancí přivítali ligového lídra z Českých Budějovic. Už v páté minutě šli ale Středočeši do vedení, když se prosadil Padělek. Na dvoubrankový náskok navíc ještě do konce úvodní části zvýšil Bahenský. Jihočechům se sice podařilo snížit zásluhou Kašpaříka, ale z Mladé Boleslavi si nakonec odvezli porážku 1:2 a první místo museli přenechat Třinci.

Aleš Padělek (vlevo) a Daniel Boháč z Mladé Boleslavi se radují z branky.foto: ČTK/Radek Petrášek

Vítkovice v domácím prostředí hostily Karlovy Vary. V utkání příliš branek nepadalo, a když se na začátku 17. minuty prosadil Malík, dlouho se zdálo, že to bude jediná branka zápasu. Západočechům se však podařilo vyrovnat v třetí třetině zásluhou Skuhravého. Zápas se nerozhodl ani v prodloužení, kam zápas dospěl, a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V těch o svém vítězství rozhodli domácí a nad Karlovými Vary zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech.

Zlínského brankáře Dubu, který před zápasem v Brně držel neprůstřelnost 154 minut, překonal ve 20. minutě Koma, který však vyrovnával na 1:1. Už v 10. minutě se totiž prosadil Balán. O vítězství rozhodli domácí hokejisté Komety v závěrečné části, v níž odskočili svému moravskému rivalovi po brankách Veselého a Erata. Kometa Brno porazila Zlín 4:2.

Pineault zařídil vítězství Pardubic

Litvínovu se na venkovních kluzištích vůbec nedaří, první výhru si přáli Severočeši vybojovat na mistrovském pardubickém ledě. V utkání dvou ligových sousedů v tabulce dlouho vše nasvědčovalo tomu, že se Benzina dočká úvodní výhry z cizích kluzišť, ale Východočechům se podařilo během jedné minuty vstřelit dvě branky, když se prosadili Pivko a Pineault, a vyrovnali na 3:3. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, v němž rozhodl o výhře Eatonu Pineault.

Plzeňským hráčům se v posledním odehraném kole nepodařilo ani jednou rozvlnit síť a se Spartou prohráli 0:3. Za záda libereckého brankáře Pince se dokázali trefit třikrát a nakonec nad Bílými Tygry zvítězit 3:2. Rozhodující gól vstřelil ve 45. minutě Straka.

Hokejová Tipsport extraliga, 17. kolo:
Kometa Brno - Zlín 4:2on-line
Branky: 20. Koma, 36. Balej, 42. Veselý, 52. Erat - 10. Balán, 39. Rachůnek.
Pardubice - Litvínov 4:3 po prodl.on-line
Branky: 23. Rákos, 55. Pivko, 55. Pineault, 64. Pineault - 20. Kracík, 29. Černošek, 50. Lukeš.
Vítkovice - Karlovy Vary 2:1 po sam. náj.on-line
Branka: 17. Malík, roz. náj. Pohl - 48. Skuhravý.
Plzeň - Liberec 3:2on-line
Branka: 2. Lammers, 34. Kovář, 45. Straka - 12. Trončinský, 53. Dušek.
Kladno - Třinec 1:3on-line
Branky: 10. Patera - 6. McGregor, 30. Hrňa, 56. Růžička.
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 2:1on-line
Branky: 5. Padělek, 13. Bahenský - 18. Kašpařík.
Slavia Praha - Sparta Praha 2:1on-line
Branky: 15. Endál, 16. Kolařík - 52. Ton.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.