Hlavní obsah

Brno - Sparta 3:1Brno využilo tři přesilovky a porazilo tápající Spartu 3:1

BRNO

Tři využité přesilové hry zajistily hokejistům Komety Brno vydřené vítězství 3:1 nad Spartou, která už ve třetím utkání po sobě nebodovala. Pražané prohráli desáté z jedenácti utkání na kluzištích soupeřů a jsou tak i nadále předposlední.

Článek

Po dvou porážkách noví trenéři Sparty Hořava a Rulík přeházeli útočné řady, jejich záměr ale střeleckou produktivitu nezvýšil. Kometa začala zápas podle svého zaběhnutého scénáře: v první třetině se jen pomalu rozjížděla, k vážnějšímu ohrožení brankáře Pöpperleho se nedostala ani při dvou přesilových hrách.

Sparta pozorně bránila s svého protivníka nepustila do střeleckých příležitostí a pokusy od modré čáry na Pöpperleho neplatily. Teprve v závěru úvodní třetiny se Brňanům naskytla půlminutová přesilovka pět na tři po vyloučeních Tona a Salcida, kteří byli oba potrestáni za zdržování hry tj. vyhození kotouče za mantinel. Ve třech se sice Sparta tlaku soupeře ubránila, ale šest sekund po návratu Tona zakončil akci Baleje s Kvapilem gólově Radim Hruška.

Sparta ve druhé třetině přidala na obrátkách, zvýšila tempo i bojovnost. Ve 23. minutě projel mezi domácími zadáky Bartánus, jeho přihrávku prodloužil Hromas na volného Koreise, který vyrovnal. Hosté si vypracovali několik slibných příležitostí, které ale s přehledem likvidoval brankář Hovi.

Kometa postupně zvyšovala tlak, k získání náskoku jí ale dopomohla opět nedisciplinovanost Sparty. K vyloučenému Smoleňákovi zasedl za zbytečné vyhození kotouče O´Brien. Brňané získali výhodu 34 sekund dlouhé přesilovky čtyři na tři, kterou zakončil ve 35. minutě po Kvapilově přihrávce tvrdou střelou do horního růžku sparťanské branky Balej.

V poslední třetině se dostala Sparta po vyloučení brněnského útočníka Dlouhého do drtivého tlaku. Domácí hráči často nevěděli kam dříve skočit, všechny sparťanské šance k vyrovnání ale zlikvidoval Hovi. Brňané přečkali vzápětí i další přesilovku po vyloučení Stehlíka a tlak Sparty postupně slábl. Naopak tři minuty před koncem pečetil vítězství Brna opět v početní výhodě obránce Mojžíš.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. R. Hruška (Kvapil, Balej), 35. Balej (Kvapil), 57. Mojžíš (Jaroslav Svoboda) - 23. Koreis (Hromas, Bartánus). Rozhodčí: Hodek, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Zubíček, Stehlík, Bičánek, Protivný, Koma - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Erat, Brabenec, Hubáček - R. Hruška, Balej, Kvapil - R. Dlouhý, Meidl, Jakub Svoboda. Trenéři: Jeřábek a Lubina.
Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Husák - Kratěna, D. Výborný, Ton - Kůrka, Broš, Pacovský - Smoleňák, Koreis, Hromas - D. Tůma, Karpov, Bartánus. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice