Hlavní obsah

Holaň reakci sparťanských fandů nečekal. Hřálo mě to u srdce, přiznal

Před necelými čtrnácti dny byl ze Sparty kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán, v neděli se do Holešovic znovu vrátil. To už ale Miloš Holaň přijel jako kouč Mladé Boleslavi. Přes těsnou prohru měl alespoň jeden důvod k radosti. Sparťanští fandové před startem duelu jako projev díku vyvolávali jeho jméno, na což trenér reagoval úklonem a zdviženým palcem.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Holaň na střídačce hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

Přiznejte, čekal jste to?

Nečekal. Hrozně mě to hřálo u srdce. Beru to tak, že jsem tu asi odvedl dobrou práci, za což jim moc děkuji. Ale už jsem stál na druhé straně a vymýšlel taktiku, jak Spartu porazit.

Bylo výhodou, že Spartu dobře znáte?

Za týden určitě nemohla nic změnit. Klukům jsem mohl poradit, ale na ledě rozhodují jen oni. Myslím, že hráli velice dobře, na doraz, na maximum. Zbytečnou chybou z 50. minuty jsme ale prohráli.

Co se v oné 50. minutě stalo?

Chtěli jsme si výsledek pohlídat, ale bezhlavě jsme se vrhli do útoku a následně zapomněli na Tona, na kterého jsem upozorňoval už před zápasem. Po druhé třetině (za stavu 1:1 - pozn. aut.) jsem hráčům vštěpoval, že se Sparta trápí a že je třeba toho využít. Hlavně jsme si chtěli pohlídat brejky. Zbytečně jsme se však hrou nechali strhnout a chtěli rozhodnout. Za to ale samozřejmě nemůžu klukům nic vytknout.

Viděl jste na hře Sparty určitý rozdíl oproti tomu, kdy jste ji vedl vy?

Já se zajímám jen o svoje mužstvo.

Tak jinak. Překvapila vás Sparta něčím?

Ne, ničím.

Jak vnímáte současnou kauzu, kdy Boleslavi hrozí za chybný start hráčů kontumace, po které by mohla na play-off zapomenout?

Co já s tím můžu udělat? Já jsem trenér, starám se jen o svou práci. Tohle patří k zelenému stolu a lidem, kteří jsou za to zodpovědní.

Neprojevuje se to přeci jen na psychice hráčů?

To se spíš zeptejte jich. Ale myslím, že jakmile vyjedou na led, v hlavě už to nemají.

Jak se jim snažíte zvednout psychiku vy osobně?

Nemluvím o tom.

Reklama

Související témata: