Hlavní obsah

VIDEO: Šulc dál počítá s kontumacemi. Registrace projedná i valná hromada APK

PRAHA

O špatných registracích hokejistů Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna, jimž hrozí kontumace a vysoké bodové srážky, bude v úterý 16. listopadu jednat také valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK).

Článek

Postižené kluby mají do termínu valné hromady shromáždit veškeré podklady, valná hromada nicméně v kauze rozhodovat nebude. Vynesení trestu přísluší řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi, který v pondělí zopakoval, že jako nejpravděpodobnější se jeví kontumace všech utkání, do nichž zasáhli na svazu nezaregistrovaní Tomáš Divíšek, Jiří Marušák, Jindřich Kotrla, Tomáš Frolo a Petr Přikryl.

„O svolání mimořádné valné hromady rozhodlo v pondělí představenstvo APK, které si nechalo i předložit tři různé právní pohledy na celou situaci a musím říct, že se jejich závěr nelišily. Nic to nemění na faktu, že rozhodnutí musím z pozice ředitele soutěže stejně vynést já,“ prozradil Šulc.

„Snažili jsme se ale o analýzu celé věci, abychom nebyli jako sportovní funkcionáři stiženi profesní slepotou, můj pohled na ni se v podstatě nezměnil,“ řekl Šulc, ale připomněl, že vyhoví Plzni a Boleslavi, které se nechtějí s vážně hrozícím odečty bodů smířit a požádaly ochrannou desetidenní lhůtu, ve které chtějí předložit své podpůrné argumenty. „Do té doby se vyvaruji jakéhokoli dalšího vyjádření,“ podotkl Šulc.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice