Hlavní obsah

Zlín - Sparta 3:2Sparta venku opět prohrála, tentokráte ve Zlíně

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili ve 21. kole extraligy Spartu 3:2 a připravili tak Pražanům již jedenáctou porážku na kluzištích soupeřů v sezoně, Domácí o své výhře rozhodli v první třetině, kdy vstřelili všechny své branky. Sparta, která je i nadále předposlední, v poslední dvacetiminutovce zápas zdramatizovala, vyrovnat se ji ale nepodařilo.

Článek

Do utkání vstoupili aktivně hokejisté Zlína. Svoji herní převahu dokázali potvrdit i gólově. V 5. minutě po zmatku ve sparťanské obraně Leška pohodlně poslal puk do odkryté branky. Zlín i nadále kontroloval hru a po Švrčkově tvrdé střele schoval gólman Pöpperle kotouč v náruči.

Po polovině první třetiny přidal druhý gól Zlína Důras. Ve 13. minutě zpestřili menší bitkou atraktivní duel Grof s Koreisem, který sice dostal navíc desetiminutový trest. Zlínský bek ale dva menší, díky čemuž hrála Sparta první přesilovku. Tým Zlína se díky houževnatému výkonu ubránil a udeřil potřetí zásluhou Kubiše.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen zlínský Švrček a chvíli po něm sparťanský Philipp. Tato vyloučení ale neměla vliv na průběžný výsledek. V pěti na obou stranách týmy nehrály dlouho. Na trestnou lavici putoval podruhé v zápase Švrček a Salcido. Při hře čtyř proti čtyřem Zlín zamkl soupeře v obranném pásmu, ale svůj nápor nevyužil stejně jako následné vyloučení O´Briena.

Gól Treilleho nebyl uznán

V dobré střelecké příležitosti zamířil Důras vedle hostující branky. Ve 33. minutě byl vyloučen Hromas. Druhá zlínská pětka zaměstnala obranu Sparty a gólman Pöpperle si připsal několik zákroků. Moravský celek poté gólově zužitkoval ani další vyloučení hráčů Sparty.

V úvodu posledního dějství vstřelil hostující Treille gól, který ale rozhodčí neuznali kvůli přihrávce rukou. Poté usedl potřetí v zápase na trestnou lavici Švrček, ale brankář Sedláček střely Broše a Hanzlíka pochytal. Hokejisté Sparty se snažili s nepříznivým vývojem utkání něco udělat. Přes výborně bránící protihráče se ale ztěžka prosazovali.

V 54. minutě po vyloučení Hamrlíka a Sýkory se Spartě otevřela dvojnásobná početní výhoda v délce 70 vteřin. A obě vyloučení Sparta využila. Nejprve se prosadil Výborný a po něm při standardní přesilovce uspěl Philipp. O závěrečnou zápletku tak bylo postaráno. Minutu před koncem základní hrací doby Sparta odvolala brankáře. Závěrečná power play ale Pražanům k vyrovnávacímu gólu nepomohla.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Leška (Balaštík, Köhler), 12. Důras, 16. Kubiš (Roman Vlach) - 55. D. Výborný (Y. Treille), 56. Philipp (Broš, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Hribik, Husička - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 7:7, navíc Koreis (Sparta) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6488.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, O´Brien, Salcido, Macholda, Zacpálek - Ton, D. Výborný, Y. Treille - Kůrka, Broš, Pacovský - Smoleňák, Koreis, Hromas - Bartánus, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata: