Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 3:2Plzeň porazila Kladno v souboji týmů, které přišly o body

PLZEŇ

Hokejisté Plzně ve 22. kole extraligy v souboji dvou klubů, které dnes přišly v kauze neplatných registrací o body, zdolali Kladno 3:2. Západočeši jsou tak po ztrátě 19 bodů nově s 16 body dvanáctí. Vagnerplast sice přišel po rozhodnutí ředitele extraligy Stanislava Šulce o šest bodů, ale klesla za něj na poslední místo o bod Mladá Boleslav.

Článek

Vstup do utkání vyšel lépe domácím. V přesilové hře našel Vlasák mezi kruhy najíždějícího Slaneyho a kanadský bek vracející se do sestavy po jedenáctizápasové pauze zaviněné zraněním tvrdou střelou otevřel skóre. Aktivitou hráči Plzně oplývali i ve vlastním oslabení. Při úniku dva na jednoho přihrál Straka do šance Johnsonovi, ale zakončení do odkryté branky mu překazil faulem dojíždějící Bicek.

Hosté vycházeli především ze zajištěné obrany, přesto ve 13. minutě vyrovnali. Po vyhraném vhazovaní našel Toman před brankou nekrytého Kallu a ten se po šikovné stahovačce trefil přesně mezi Salfického betony. Kladno hrozilo také z brejků. Při jednom z nich si Látal krásně pohrál s bránícím Dreslerem a bekhendovou střelou překonal plzeňského gólmana podruhé. Vyrovnat mohl ještě do přestávky domácí Vostřák, po ideální přihrávce Straky se ale nedokázal zblízka trefit do zcela odkryté branky.

Do prostřední části vstoupili Západočeši s jasným cílem změnit nepříznivý výsledek a lepším bruslením získali postupně herní převahu. Vyrovnání na 2:2 se dočkali paradoxně ve vlastním oslabení, kdy Kovář na modré čáře zachytil nepovedenou rozehrávku kladenského gólmana Cikánka a poté jej překonal povedeným forhendovým blafákem.

Hosté zareagovali ofenzivnějším projevem a Stieler v dobré pozici vypálil z otočky těsně vedle. Po následném protiútoku vyslal bombu z levé strany Dvořák, ale Cikánek stačil zasáhnout. O chvíli později se strážce hostující svatyně po náporu třetího plzeňského útoku ocitl mimo brankoviště, Martin Heřman však mířil jen do levé tyče.

Vzápětí vyřešil přečíslení dvou na jednoho Jan Heřman přihrávkou na svého bratra Martina, který však Cikánka neprostřelil. Ve 34. minutě opět zahrozili směrem dopředu Středočeši. Látal zatáhl po levé straně kotouč do útočného pásma a ideálně ho předložil ke vzdálenější tyčce Bělohlavovi. Čtyřicetiletý veterán však nedokázal přehodit levý Salfického beton. Nevyužitá šance hosty záhy mrzela, když v plzeňské přesilovce upravil důrazný Lammers dorážkou na 3:2.

Závěrečnou třetinu zahájili aktivněji rozjetí domácí. Kapitán Straka se dvakrát během jediného střídání ocitl ve vynikající pozici, pokaždé ovšem střílel nepřesně. Hosté však vycítili, že domácí jsou v defenzivě zranitelní a začali hlouběji napadat plzeňskou rozehrávku. Srovnat mohl zblízka Eberle, skórovat do prázdné branky mu nedovolil pozorně bránící Benák.

Nápor hostů ale domácí otupili vlastní útočnou hrou. V 54. minutě po faulu Růžičky na unikajícího Straku nařídili sudí trestné střílení. Jeho provedení ale kapitán Indiánů nezvládl. Za chvíli kombinaci celého třetího útoku domácích zastavil Cikánek, který lapačkou zlikvidoval bekhendový blafák Dvořáka. Nejblíže k srovnání byl po závaru před Salfickým Bicek, jeho bekhend však mířil jen doprostřed.

Naopak v samotném závěru při zoufalé kladenské snaze skórovat, ujeli Kovář s Dvořákem. Skvělý Cikánek však odolal a poradil si i tváří v tvář Johnsonovi. Hostům k zisku bodu nepomohla ani krátká hra bez brankáře.

HC Plzeň 1929 - HC Vagnerplast Kladno 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Slaney (Vlasák, Jan Kovář), 25. Jan Kovář, 38. Lammers (Johnson, Straka) - 13. Kalla (Toman), 16. Látal (L. Procházka). Rozhodčí: A. Jeřábek, Mikula - Jílek, Jindra. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4771.
Plzeň: Salfický - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, Straka, Johnson - J. Heřman, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Obdržálek, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, Piskáček, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - M. Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články