Hlavní obsah

Kladno nestačilo na Spartu, ta doma vyhrála takřka po měsíci

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v rámci 28. kola Tipsport extraligy Kladno 6:3, přestože dvakrát museli dotahovat náskok Středočechů. O vítězství domácí rozhodli ve třetí třetině, ve které se trefili čtyřikrát. Dvěma góly se blýskli Yorick Treille s Tonem. Sparta doma vyhrála takřka po měsíci, dál však zůstává na jedenáctém místě, jež nezaručuje předkolo play-off. Kladnu patří stále předposlední příčka.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radost Petra Tona ze Sparty

Článek

Sparta byla v úvodu duelu aktivnější, první vážnější příležitost si ale vypracovali Kladenští. Sascha Treille ujížděj ve čtvrté minutě sám na Pöpperleho, s bekhendovým blafákem však neuspěl. O čtyři minuty později už ale Středočeši mohli jásat, Bílkova střel zpoza obránce zapadla přesně k pravé tyči Pöpperleho svatyně.

Z vedení se ale Kladno radovalo jen 34 vteřin. Luňák vymetl střelou z první levou šibenici a ve svém jedenáctém zápase v extralize se dočkal premiérového gólu. Jenže za necelé tři minuty už Vagnerplast znovu vedl. Stielerova střela propadla Pöpperlemu mezi betony, puk se sice zastavil přesně na brankové čáře, za ni jej ovšem bez potíží poslal Látal.

Ve druhé třetině hokej upadl do hlubokého podprůměru, diváci se spíše bavili doprovodným programem než předvedenou hrou. Až ve 34. minutě napřáhl v mezikruží Yorick Treille, jehož dělovka skončila pod horní tyčkou. Za chvíli mohl dokonat obrat ve skóre Koreis, Falter jeho střelu betonem vyrazil.

Ve třetí části hrála Sparta přes sto vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku a nabízenou možností nepohrdla. Gulaši posunul puk k Tonovi, který ranou z voleje poslal Spartu poprvé v zápase do vedení. Ještě ani neutichla radost tribun a skóre bylo znovu vyrovnané. Mrázek sice mohl střílet, nezištně ale nalezl Kallu, který zakončoval do prázdné branky.

<span>Tím příval branek ovšem neskončil, za další tři minuty vyrazil Falter puk k Brošovi, jenž střelou z otočky vrátil Pražanům vedení. Kladno se ve snaze vyrovnat tlačilo do útoku, jenže zapomnělo na zadní vrátka, což ztrestal Ton. Rychlý brejk zakončil tradičně - blafákem do bekhendu. V předposlední minutě zkusilo Kladno hru bez brankáře, prohru ale neodvrátilo. Na konečných 6:3 upravil do prázdné branky Yorick Treille.</span>

HC Sparta Praha - HC Vagnerplast Kladno 6:3 (1:2, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 8. Luňák (Macholda), 34. Y. Treille (Jan Hanzlík), 46. Ton (Gulaši, Broš), 50. Broš (Y. Treille, Luňák), 55. Ton (Koreis), 60. Y. Treille (Vykoukal, Koreis) - 8. Bílek (L. Procházka), 11. Látal (Steiler, L. Procházka), 47, Kalla (Mrázek). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, O'Brien - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Smoleňák, Karpov, Bartánus - Y. Treille, Broš, Luňák. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Kladno: Falter - Kameš, D. Růžička, L. Procházka, Toman, Šmach (4. Piskáček), Mrázek - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: