Hlavní obsah

Karlovy Vary nestačily na Liberec, který vyhrál popáté za sebou

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 28. kole extraligy s Libercem a připsali si pátou porážku za sebou, doma poté nezvládli již osmý duel v sezoně. Liberec je na tom mnohem lépe, dnes vyhrál pátý duel za sebou.

Článek

V brance Tygrů se po čtyřzápasové přestávce objevil Pinc, ale nakonec si vedl stejně úspěšně jako jeho náhradník Vošvrda, který vychytal předešlé výhry. Jedničku Tygrů prověřili hned v úvodu Melenovský s Procházkou, ale Pinc byl na místě.

Rovněž Tygři "vystrčili" své drápky, Kudrna ale narazil jen na připraveného Sáblíka, který dnes dostal přednost před Mensatorem. Karlovarští využili v 8. minutě hned svou první přesilovou hru, po Kumstátově přihrávce se prosadil kapitán Skuhravý.

Za minutu bylo ale srovnáno. Domácí obrana propadla ve středním pásmu a přečíslení dva na jednoho zakončil gólově Víšek. Energie mohla jít do vedení v dlouhé přesilové hře pět na tři, ale Liberec Západočechy k ničemu výraznějšímu nepustil.

Přesto se v přesilovce domácí prosadili, na začátku druhé třetiny překonal Pince Pech po nezištné přihrávce Muchy. Radost karlovarského střelce nevydržela opět dlouho. O 41 sekund později, po zaváhání obránce Proška, srovnal bekhendem do pravého růžku Sáblíkovy branky Podkonický.

Od vyrovnávací branky měly Karlovy Vary opticky navrch, ale Melenovský ani Pech na Pince nevyzráli. Ve 33. minutě uhodilo na druhé straně. Při hře čtyři na čtyři ujel Nedvěd s Kudrnou a Tygři se dostali do vedení. Místo Sáblíka se na led následně dostal Mensator.

Jeho spoluhráči se následně snažili s výsledkem něco udělat, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Přitom k tomu měli řadu šancí. Díky Kudrnově pětiminutovém vyloučení si vytvořili velkou převahu. Jedinečnou možnost na vyrovnání měli karlovarští hráči v samotním závěru, kdy byl na čtyři minuty vyloučen Pech, následně dostal menší trest i Pinc. Ani tato výhoda, podpořená v poslední minutě odvoláním Mensatora, ale ke třetímu gólu domácích nevedla.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 1:, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Skuhravý), 22. Pech (Mucha, D. Hruška) - 9. Víšek, 23. Podkonický, 33. Kudrna (Nedvěd, Trončinský). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Jílek, Jindra. Vyloučení: 3:9, navíc Kudrna (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 2581.
Karlovy Vary: Sáblík (33. Mensator) - Čutta, Kokko, Sloboda, Mucha, Dobroň, Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Dej - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Milan Procházka - Sailer, T. Klíma, Košťál. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Liberec: Pinc - Čakajík, Moravec, Výtisk, Derner, Hunkes, Trončinský, Holub, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.