Hlavní obsah

Sparta po derby vystřízlivěla. Na play-off teď ztrácí propastných deset bodů

PRAHA

Po domácích výhrách nad Kladnem a Plzní převládala ve sparťanské kabině naděje v obrat k lepšímu. Tomáš Kůrka hlásil, že mužstvo se zvedá, že z krize je venku. Jenže páteční prohra v derby na Slavii vrátila Holešovické zpět do reality. Sparta sice jasně ovládla třetí třetinu, jenže kvůli prospané první a druhé části body neurvala. A protože její největší soupeři v boji o play-off nezaváhali, na předkolo ztrácí po třiceti kolech plných deset bodů! A to má odehráno o dva duely více....

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Miroslav Kopřiva (vzadu) a Petr Kadlec ze Slavie a Michal Broš ze Sparty.

Článek

„Hráli jsme dobře, vůbec se nemáme za co stydět,“ říká Radek Smoleňák. „Nemyslím si, že jsme odehráli hrozné utkání,“ přidává se Tomáš Kůrka. „Slavia neměla extra tlak, nezamkla nás tak, jako my ji ve třetí třetině. Za třetí třetinu jsme si nějaký bod zasloužili,“ tvrdí do třetice Michal Broš. Jenže získaný bod žádný...

„Byl to zápas o šest bodů, proto to hodně mrzí. Nezvládli jsme to,“ věděl Kůrka. A Sparta to nezvládla především proto, že za první dvě třetiny byla pramálo nebezpečná a Slavia odskočila na 3:0. „Pak už to bylo těžké honit.“ Holešovičtí v závěrečné části soupeře znatelně přehrávali, téměř jej nepustili z obranné třetiny, stačilo to ovšem jen na dva góly.

Tomáš Micka ze Slavie (vpravo) se snaží obrat o puk Douga O'Briena ze Sparty. foto: Michal Krumphanzl

„Ty góly přišly pozdě, ale i přesto jsme třetí třetinu nezabalili. Naopak jsme Slavii nepustili z jejího obranného pásma. Škoda, věřil jsem, že i přes špatný vývoj nějaký bod urveme,“ mrzelo Michala Broše. Ten si před zápasem vzpomněl i na to, že se jeho týmu v O2 Areně dlouhodobě nedaří. Naposledy tu Sparta vyhrála 20. ledna 2008.

„Měl jsem takové tušení, že by se to teď mohlo prolomit. Bylo ale špatné. Štve mě to,“ přiznával Broš. I kvůli tomu, že se týmu příliš nedařily přesilové hry, ve kterých chybělo zjednodušení hry a častější střelba. „Já bych právě ale řekl, že je hrajeme až moc jednoduše. Vůbec to není kreativní,“ myslí si Kůrka.

Zápasy venku? Bída, bída, ví Broš

Sparta tak po třicátém kole ztrácí na desátou pozici, která ještě zaručuje účast v předkole play-off, plných deset bodů. A to má ještě odehrány o dva zápasy více než její soupeři. „Nastal čas, kdy nesmíme sledovat tabulku a přistupovat k zápasu, jako by to bylo play-off. Myslím, že nemá žádnou cenu, pokud budeme po každé výhře sledovat, jestli jsme v tabulce někam poskočili,“ má jasno Kůrka.

„Ta síla v týmu je a doufám, že ji najdeme. Jsme ale v situaci, kdy musíme každý zápas hrát na 130 procent a vyhrát ho. Jinak budeme hrát turnaj odpadlíků,“ nazývá tak Kůrka skupinu o udržení.

Jenže těžko může Sparta pomýšlet na vyřazovací boje, když se jí venku povede jako dosud. Vždyť za celou sezónu posbírala z kluzišť soupeřů žalostných šest bodů! „Je to bída, je to bída.S touhle bilancí je to hodně těžké. To bychom doma museli všechno vyhrávat a pomalu ještě za čtyři body... Body venku rozdáváme moc snadno,“ uvědomuje si Broš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice