Hlavní obsah

Liberec poprvé vyhrál v Brně, vedoucí Vítkovice otočily duel v Kladně

PRAHA

Hokejisté vedoucích Vítkovic sice ještě ve třetí třetině utkání 33. kola Tipsport extraligy prohrávali v Kladně 0:3, přesto nakonec slaví zisk dvou bodů po výhře 4:3 po prodloužení. Jubiljení 1000. zápas v extralize oslavila Slavia vítězstvím nad Karlovými Vary. Zlín deklasoval Chemiky z Litvínova 7:2, když už během první třetiny skóroval pětkrát. Plzeň vyhrála po prodloužení v Pardubicích, Třinec přehrál po nájezdech Budějovice. Liberec vyhrál v Brně.

Foto: Petr Horník, Právo

Vítkovický Tomas před brankou kladenského Faltra.

Článek

Slavia nastoupila proti Karlovým Varům ke svému jubilejnímu 1000. zápasu v české extralize a oslavila jej vítězstvím 3:2. Pražané o výhře rozhodli už v úvodu duelu, v 9. minutě vedli po trefách Třetiny se Sklenářem o dva góly. V prostřední části navíc zvýšil na 3:0 Poletín a zdálo se, že je rozhodnuto. Západočeši v závěrečném dějtsví snížili na 2:3, na vyrovnání jim už ale nezbyl čas. Sešívaní doma dokázali bodovat podeváté za sebou a v tabulce poskočili na sedmé místo, kde vystřídali právě svého dnešního soka.

Zleva Michal Dobroň z Karlových Varů, Tomáš Micka ze Slavie a Lukáš Mensator z Karlových Varů.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Zlín na domácím ledě deklasoval Litvínov 7:2 a vyhrál i třetí vzájemný zápas v sezóně. O osudu utkání bylo jasno už po šetnácti minutách, během kterých Ševci nasázeli pět branek. Po deseti minutách a třech inkasovaných gólech prchl brankář Franěk na střídačku, jeho nástupce Hübl však během následujících pěti minut lovil puk ze sítě dvakrát. Zlínští už v sedmi zápasech nevyšli naprázdno a v tabulce si upevnili třetí příčku.

Třinečtí i potřetí v sezóně zdolali České Budějovice, tentokrát triumfovali 4:3 po samostatných nájezdech. Oceláři dvakrát vedli, hosté ale dokázali pokaždé vyrovnat, napodruhé se jim navíc podařilo dostat do vedení. V 51. minutě ale srovnal Zagrapan a v nájezdech rozhodl o výhře Třince McGregor. České Budějovice tak z posledních šesti utkání vybojovaly jen jediné vítězství.

Českobudějovický brankář Jakub Kovář vyráží střelu Jana Peterka z Třince.foto: ČTK/Petr Sznapka

Plzeň doslova vydřela výhru 2:1 po prodloužení na ledě Pardubic a stáhla ztrátu na desátou pozici na devět bodů. Východočeši přitom ještě dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny po gólu Barteka vedli, pak ale poslal zápas do prodloužení Duda. Ve třiaosmdesáté vteřině nastavení rozhodl o bodu navíc pro Indiány lídr produktivity Tomáš Vlasák.

V brance Plzně se při své extraligové premiéře blýskl výborným výkonem Miroslav Hanuljak zapůjčený z prvoligového Chomutova. I jeho zásluhou Západočeši po dvou zápasech vyhráli.

Fantastický obrat se povedl hokejistům Vítkovic. Vedoucí tým extraligy v Kladně ještě ve 44. minutě prohrával 0:3, nakonec si ale odváží dva body za výhru 4:3 po prodloužení. Kladenští ve druhé třetině v rozmezí necelých tří minut třikrát skórovali a lídra přehrávali. Ostravané se ale nevzdali, ve třetí části dokázali srovnat a v prodloužení dokonal obrat Trnka.

Brno znovu prohrálo, již počtvrté v řadě. Doma podlehlo 3:4 Liberci, který tak poprvé v historii české extraligy vyhrál v Rondu.

Souboj kladenského Bílka (vlevo) s vítkovickým Punčochářem.foto: Právo/Petr Horník

Zápas mezi Mladou Boleslaví a Spartou se předehrával v říjnu. Důvodem je účast pražského celku na Spenglerově poháru. Pražané zvítězili 2:0.

Tipsport extraliga, 33. kolo:
Slavia - Karlovy Vary 3:2on-line
Branky: 4. Třetina, 9. Sklenář, 24. Poletín - 47. D. Hruška, 59. Skuhravý.
Pardubice - Plzeň 1:2 po prodlouženíon-line
Branky: 36. Bartek - 58. Duda, 62. Vlasák.
Třinec - Č. Budějovice 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 15. Bonk, 23. Lojek, 51. Zagrapan, rozh. nájezd McGregor - 19. Vydarený, 34. Červený, 35. Pletka.
Zlín - Litvínov 7:2on-line
Branky: 6. Grof, 8. Linhart, 11. I. Rachůnek, 15. a 46. Balaštík, 16. a 23. T. Sýkora - 13. Švarný, 51. Jenáček.
Kladno - Vítkovice 3:4 po prodlouženíon-line
Branky: 31. Bělohlav, 32. Bicek, 34. Kotrla - 45. a 55. Klimek, 52. Szturc, 62. Trnka.
Brno - Liberec 3:4on-line
Branky: 19. Veselý, 39. Bičánek, 50. Stehlík - 12. Vak, 14. a 35. Nedvěd, 21. Dušek.
Předehrávaný zápas: Mladá Boleslav - Sparta 0:2.

Reklama

Související témata: