Hlavní obsah

Třinec opět zdolal Budějovice, gólem přispěla i posila Zagrapan

TŘINEC

Třinečtí hokejisté porazili ve 33. kole extraligy České Budějovice 4:3 po samostatných nájezdech. Oceláři, kteří neuspěli v předchozích sedmi penaltových rozstřelech, proměnili všechny tři nájezdy a zdolali soupeře letos i potřetí. Vítězný gól si připsal po brilantním manévru kanadský útočník Bryan McGregor.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Českobudějovický brankář Jakub Kovář vyráží střelu Jana Peterka z Třince.

Článek

V dresu vítězů se uvedl brankou na 3:3 Marek Zagrapan. Slovenský reprezentační útočník, který už v minulosti působil ve Zlíně, se do extraligy vrátil z KHL.

Domácí odhodlaní napravit poslední dva nezdary byli v úvodu střelecky aktivnější a brankáře Kováře zasypali 16 pokusy, ujala se však pouze jedna akce. Po přihrávkách McGregora a Varadi se dostal k zakončení Bonk, jehož střelu sice obránci zblokovali, ale sražený puk si obloučkem našel cestu do branky. Hosté si vytvořili několik nebezpečných závarů, prosadili se však střelou od modré. V početní převaze napřáhl obránce Vydarený a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Nástup do druhé třetiny patřil opět Ocelářům. Nejdříve mohl strhnout vedení na stranu Třince Bonk, který umně tečoval jednou rukou prudkou přihrávku Varadi. Následně se za brankou dostal k puku Hudec, přistrčil ho do pravého kruhu Lojkovi a jeho rána se zastavila až v brance.

Třinci opět nešly přesilovky. Jak je hrát, jim ukázali hosté. Po střele od modré se k dorážce dostal Červený a bylo vyrovnáno.

Nerozhodný stav trval pouze 66 sekund, neboť po akci bývalých Ocelářů otočili hosté skóre. Martynek bekhendem nahodil puk před branku, kde ho důrazný Pletka usměrnil pod horní tyčku. Domácí byli ve zbytku druhé části zjevně paralyzováni rychlým obratem a nedokázali už nic vymyslet.

Očekávaný tlak se ale nedostavoval ani v úvodu třetí třetiny. Naopak hosté zkoušeli pozornost Hamerlíka při každé možnosti, třinecký gólman ale všechny střely pochytal a udržel tým ve hře. V závěru normální hrací doby měli šance i domácí. Nejdříve Kohn minul branku, o chvíli později už se ale před brankou prosadil Zagrapan.

V prodloužení domácím nepomohla ani přesilová hra, naopak v ní mohli inkasovat. Po Zíbově chybě se dostal do úniku Mikeska, ale ztroskotal na Hamerlíkových betonech.

V rozstřelu byli úspěšní první tři exekutoři. Domácí Růžička i hostující Pletka se prosadili střelou švihem, McGregor překonal Kováře efektním manévrem. Proti jeho zakončení hosté protestovali, neboť podle nich porušil kanadský útočník pravidla, když při kličce chvíli směřoval puk dozadu. Následně neuspěl Gulaš a Květoň zpečetil výhru Třince.

Třinec - České Budějovice 4:3 po SN (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Bonk (Varaďa, McGregor), 23. Lojek (Hudec, M. Růžička), 51. Zagrapan (Seman, M. Růžička), rozhodující sam. nájezd McGregor - 19. Vydarený (Novák, Pletka), 34. Červený (Mikeska), 35. Pletka (Martynek, Vydarený). Rozhodčí: Husička, Blecha - Charvát, Bejček. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:2. Diváci: 3521.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec, Richter, Vágner - Kohn, Zagrapan, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Varaďa, Bonk, McGregor - Adamský, Polanský, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Ptáček, Kolarz, Novák, Vydarený, Tůma - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Podlešák, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.