Hlavní obsah

Hokejisté Komety dumají, jak při zápase venku nevymrznout

BRNO

Už jen dva dny zbývají do mimořádné sportovní události Hockey Open Air Game 2011, kdy se do sebe v Pardubicích na otevřeném kluzišti pustí borci domácího týmu a hostujícího celku z Brna. Hokejisté Komety jsou na duel pod širým nebem natěšeni, i když moc netuší, co je na plochodrážním stadiónu ve Svítkově čeká. Hlavně přemýšlí, jak moc nevymrznout.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Komety Brno

Článek

„Snad nebude tak tuhá zima, abychom si museli vzít kulichy. Je skvělé, že můžeme být u toho, utkání na venkovním kluzišti může být mimořádným zážitkem. Uvidím, jak zvládnu novoroční trénink, podle toho přizpůsobím oblečení. Určitě použiju hřejivou mast na nohy, aby mě nezáblo,“ tvrdí Radek Dlouhý a vzpomíná, že zápas na venkovním kluzišti zažil naposledy jako žáček v Neratovicích.

„Když jsem působil ještě v Budějovicích, měl jsem rybník téměř za barákem a občas si tam šel zabruslit. Mrzly mně u toho palce na nohou, tomu musím za každou cenu zamezit, i když nevím, jestli do bruslí obléknu ponožky navíc,“ plánuje další útočník Kamil Brabenec.

„V Itálii, kde jsem v devadesátých letech působil, se venku občas hrálo. Taky se ovšem stalo, že se zápas kvůli nepřízni počasí neuskutečnil. Snad se to nepřihodí nám, to by byla velká škoda,“ uvažuje trenér Vladimír Jeřábek.

Brňané očekávají téměř domácí prostředí. Na východ Čech se totiž chystají tisíce fandů Komety. „Vím, že naši příznivci mají o zápas velký zájem a věřím, že kotel udělá správnou atmosféru,“ říká útočník

Reklama

Související témata: