Hlavní obsah

České Budějovice popáté za sebou porazily Karlovy Vary

KARLOVY VARY

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v předehrávce 38. kola Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 3:2 po samostatných nájezdech, které rozhodl Václav Pletka. Mountfield vyhrál už pátý vzájemný zápas v řadě, z toho čtvrtý za sebou v nastavení. Jihočeši i tak klesli na sedmé místo za Slavii, Energie se posunula na osmou pozici o skóre před Brno.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Puk skončil v brance českobudějovického brankáře Jakuba Kováře po střele Petra Kumstáta z Karlových Varů.

Článek

První velkou šanci měl v šesté minutě po průniku po pravé straně hostující Kuchejda. Za dvě minuty se ale radovali z vedení Karlovarští, když z vlastního obranného pásma vysunul na útočné modré čáře Skuhravý Kumstáta, který se natlačil před gólmana Kováře a prostřelil jej mezi betony. Vyrovnat mohl po Mikeskově přihrávce Červený, ale minul branku.

Následné dvě přesilovky domácích nabídly hned několik šancí. Ale při Ptáčkově trestu neuspěl dvakrát Melenovský a ani Skladaný, při Kotaškově vyloučení nesedla střela Noskovi a především Pech nedokázal trefit zblízka úplně odkrytou branku. Těšně před sirénou navíc Mountfield vyrovnal, když se trefil k levé tyči Ptáček.

V úvodu druhé části nejdříve v přesilovce prověřil Kováře Melenovský a ve 23. minutě už při plném počtu hráčů na ledě vrátil Energii vedení po průniku po pravém křídle Tomáš Klíma, který prostřelil hostujícího gólmana mezi betony. Jihočeši pak přečkali i čtvrté oslabení v zápase a začali se tlačit za vyrovnáním. Domácí až do 33. minuty vůbec nebyli na trestné lavici, ale pak šli pykat během 24 vteřin Gřegořek a Melenovský.

Hosté měli 96 vteřin výhodu pěti proti třem. Gřegořek navíc nejprve dostal při svém provinění i desetiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku a po vyloučení Melenovského za nesportovní chování putoval předčasně pod sprchy.

Mountfieldu chyběl kousek k vyrovnání, ale Langhammerova teč Ptáčkovy střely se zastavila na brankové čáře, což potvrdil i videorozhodčí. Od 35. minuty se muselo hrát kvůli potížím s časomírou až do konce druhého dějství bez času na kostce nad ledem. Možnost zvýšit měl ještě v samotném závaru druhé části Kumstát.

Jihočeši v 45. minutě při Proškově trestu vyrovnali, když po Kuchejdově přihrávce zakončil do odkryté branky Gulaš. Při opatrné hře obou týmů se dostal do další šance až v 54. minutě Skuhravý. Pak byl ale 138 sekund před koncem vyloučen za faul u mantinelu na Vydareného na pět minut a do konce utkání Kumstát, ale domácí odolali. S koncem třetí třetiny ujížděl do sóla Skladaný, ale nestihl zakončit.

V nájezdech za domácí neuspěli Pecha ani Skladaný, za hosty překonali Sáblíka Pletka i Gulaš.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Skuhravý), 23. T. Klíma (Sloboda) - 20. Ptáček (Šimánek), 45. Gulaš (Kuchejda), rozhodující sam. nájezd Pletka. Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Kostka, Jindra. Vyloučení: 3:4, navíc Gřegořek 10 min. a do konce utkání, Kumstát (oba Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2514.
Karlovy Vary: Mensator (na nájezdy Sáblík) - Nosek, Gřegořek, Dobroň, Kokko, Sloboda, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Dej - Skladaný, Pech, Zaťovič - T. Klíma, Melenovský, Sailer - Zucker. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: