Hlavní obsah

Kladno ztratilo s Třincem i čtvrtý duel, padlo po přestřelce 4:6

KLADNO

Hokejisté Třince neztratili v základní části sezony bod ani ve čtvrtém vzájemném souboji s Kladnem, když ve 43. kole zvítězili na jeho ledě poměrem 6:4. Oceláři si díky vítězství upevnili vedení v průběžné tabulce, k němuž dvěma góly a asistencí pomohl útočník Jiří Polanský, naproti tomu náskok Kladna na poslední Mladou Boleslav se snížil na sedm bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Třinecký forvard útočník Jakub Orsava (vpravo) se snaží překonat kladenského gólmana Lukáše Cikánka.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenér Tatíček postrádal z obvyklé sestavy útočníky Kallu s Kotrlou a proti favorizovanému moravskému týmu začali Kladenští dost zakřiknutě. Oceláři mohli poprvé skórovat při vlastním oslabení Květoněm, ale strážce kladenské svatyně Cikánek byl připraven.

Dobře bruslící hosté se v rozmezí sedmé až osmé minuty dostali do dvoubrankového náskoku. Nejdříve si při přesilovce najel obránce Zíb před kladenskou branku a nepříliš povedenou střelou dostal svůj tým do vedení. O necelou minutu a půl později přidal po pěkné přihrávce Polanského Květoň druhý zásah.

Obrovskou šanci na prakticky definitivní rozhodnutí zápasu promarnili hosté ve 14. minutě, kdy hráli 106 vteřin v početní převaze pět na tři, vedli si v ní ovšem velice špatně. Zdálo se navíc, že Moravané pod dojmem náskoku výrazně zvolnili tempo. Kladno se i díky tomu trochu zvedalo, ale s koncovkou bylo na štíru.

Hned na začátku druhé třetiny trefil hostující McGregor tyč, ale o pár desítek vteřin později vynikající Polanský snadno obehrál Kameše a třetím gólem vyhnal z branky Cikánka, jehož nahradil Falter.

Kladnu se rovněž naskytla přesilová hra v podobě dvou mužů na ledě navíc a se situací se vypořádalo parádně. Bicek sice dvakrát ztroskotal na gólmanu Hamerlíkovi, ale Patera již mířil přesně a o 65 vteřin později Mrázek vzkřísil naději Středočechů. Kladenským narostla křídla, Látal mířil do tyče, ale pak začali opět úřadovat Oceláři.

Skvěle hrající Polanský opět předvedl parádní individuální akci, ale tentokrát mířil jen do tyče, na druhé straně ho ranou do konstrukce branky napodobil Bělohlav. Kvalita hostujícího týmu se však přece jen projevila ve 33. minutě, kdy Orsava opět zvýšil náskok Ocelářů a půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky Polák dotlačil puk za brankovou čáru popáté.

Ve třetí třetině byla již obě mužstva smířena s výsledkem. Kladenský Knotek svým druhým gólem v sezóně snížil, ale neudržitelný Polanský na začátku 53. minuty vzal Paterovi a spol. definitivně vítr z plachet. Treilleho zásah v poslední minutě utkání byl jen kosmetickou úpravou.

HC Vagnerplast Kladno - HC Oceláři Třinec 4:6 (0:2, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 27. Patera (Toman), 28. Mrázek (Kuchler), 46. Knotek (Toman), 60. S. Treille - 7. Zíb (Zagrapan, Peterek), 8. D. Květoň (Polanský), 23. Polanský (D. Květoň, Zíb), 33. Orsava (Bonk), 40. V. Polák (Varaďa), 53. Polanský (M. Růžička, D. Květoň). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 1987.
Kladno: Cikánek (23. Falter) - Kameš (25. Mrázek), Drtina, D. Růžička, Toman, L. Procházka, Piskáček, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Melka, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Valský. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec, Richter - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - V. Polák, Bonk, Varaďa - Vágner, Orsava, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: