Hlavní obsah

Buď ze sebe uděláme blbce, nebo odejdeme se ctí, říká Balej z Komety

KLADNO

Žádné oslavy, na ty není místo. Brněnský útočník Jozef Balej vstřelil Kladnu v pátek dva góly, Kometa vyhrála 5:1. Člověk by si řekl, že šlo o povedený večer. Ano, jenže jeden zápas sezónu nedělá. Brno skončilo definitivně pod čarou play-off. „Je to zklamání. Doufali jsme do poslední sekundy, ale nevyšlo to, k tomu není co dodat,“ přiznal osmadvacetiletý forvard.

Foto: Petr Horník, Právo

Jozef Balej z Brna (vpravo) oslavuje jednu ze svých branek proti Kladnu. Po utkání mu ale do smíchu nebylo, Kometa nepostoupila do play-off.

Článek

Co říci k této sezóně? Největší problém byl, že jsme začali prohrávat v prosinci, to byl asi ten bodový zlom, potom se to s námi vezlo.

Kometa bude hrát jen o udržení v nejvyšší soutěži, co to pro klub znamená? To je obrovské zklamání pro všechny.

Jaké byly v šatně reakce po utkání s Kladnem? Kluci měli puštěné telefony, sledovali jsme to, ale Litvínov hrál přesilovku pět na tři, dal gól. Bylo to zklamání.

Sledovali jste výsledky i během zápasu?

Viděli jsme je na světelné tabuli, trochu jsme se o tom bavili, ale bohužel to dopadlo pro nás špatně, bylo pozdě.

Cítili jste pocit marnosti? My jsme měli vyhrát jiné zápasy, ne se spoléhat na poslední chvíli, to je můj osobní názor.

Přitom v poslední třetině jste dali Kladnu čtyři góly, ale v ten čas se v jiných zápasech rozhodlo, že play-off hrát nebudete. Není to trochu paradox?

V minulých zápasech nám chybělo trochu i štěstíčko, měli jsme šance, ale nepadalo nám to tam.

Řekl vám bezprostředně po utkání něco trenér Lubina? Ne, není co komentovat.

Najdete motivaci na play-out? Hrajeme o své jména. Buď ze sebe uděláme idioty, nebo odejdeme se ctí. Budeme hrát naplno. To je jediné, co můžeme udělat.

Opravdu se dá v takové situaci najít motivace? To je na každém hráči, jsme profíci, každý si musí umět najít motivaci. Všichni kluci makají, dávají do toho vše.

Ale asi je rozdíl mezi play-off a play out, ne? Určitě. Nikdo nechce hrát play-out. Ale my hrajeme za svá jména, za Kometu. Nechceme to udělat ještě horší.

Bude pro vás vysvobozením, až sezóna skončí? To je pro mě daleko, já koukám na další zápas.

Reklama

Související témata: