Hlavní obsah

Hraje se dále, Plzeň a Karlovy Vary si vynutily čtvrtý zápas

PRAHA

Nic se nemění, tajenky jsou stále dvě. Hokejová extraliga stále nezná všech svých osm čtvrtfinalistů, zatím je na čísle šest. Plzeň po dvou porážkách v Litvínově zabrala, doma vyhrála s přehledem 4:0 a snížila sérii na 1:2. Nad propastí stály i Karlovy Vary, ty do ní nakonec nespadly, porazily Slavii 4:3 v prodloužení. I zde má série stav 1:2, v neděli jsou na programu další dvě utkání.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Tomáš Klíma z Varů (vlevo) dává gól přes Petra Kadlece ze Slavie (uprostřed), vpravo je Miroslav Kopřiva ze Slavie.

Článek

Museli vyhrát. S tímto vědomím se plzeňští hokejisté pustili do Litvínova. Po první třetině vedli 3:0. Rozdíl mezi druhým a třetím gólem byl pouhých 37 sekund. Takový stav by před utkáním v městě piva bral každý.

Po druhé třetině bylo v Plzni opět o něco veseleji. Kapitán Martin Straka zvýšil na 4:0. Toto skóre nasvědčovalo, že dále by mělo jít o formální dohrání.

Tak se také stalo, na výsledku se nic nezměnilo. Plzeň ale vyhráno nemá, v neděli musí opět zvítězit. Pokud se budou radovat hosté, postoupí do dalších bojů o titul oni.

Slavia neudržela vedení

Karlovy Vary byly ve stejné pozici jako Plzeň. Další porážka jim mohla dát definitivu dovolné. Jenže domácí v prvních třech minutách vyučovali, vstřelili dva góly během 54 sekund. Slávisté v první třetině snížili, ale stále prohrávali.

Ne však už po druhé části. Po té bylo skóre srovnané 2:2. Kvapné vedení po čtyřiceti minutách zmizelo. Vary měly před sebou dvacet minut, které nesměly prohrát. Pokud by se tak stalo, sezóna by pro ně skončila.

Málem se tak stalo, sezónu domácím téměř ukončil starší dorostenec Dmitrij Jašin, ten vstřelil ve 43. minutě gól, který byl až do 58. minuty postupový. V čase 57:41 Lukáš Pech dostal šanci v trestném střílení, nemýlil se a dal Varům život. Nastalo prodloužení.

V něm se radovali domácí, Petr Kumstát si v 64. minutě vynutil čtvrté klání. Obě série mají na programu další utkání v neděli.

.

Předkolo play-off
Plzeň - Litvínov 4:0, stav série 1:2on-line
Branky: 4. Vostřák, 14. Vostřák, 15. Stránský, 24. Straka
Karlovy Vary - Slavia 4:3 pp, stav série 1:2on-line
Branky: 2. Sailer, 3. Klíma, 58. Pech, 64. Kumstát - 5. Kadlec, 22. Krejčík, 43. Jaškin

Reklama