Hlavní obsah

Lukáš Pech: Kopřiva se mi nejdřív posmíval, teď se můžu smát já

Zle nedobře už to vypadalo s hokejisty Karlových Varů ve třetím ukání předkola play off proti pražské Slavii. Dvě minuty před koncem prohrávali o gól a byli blízko k ukončení letošní sezóny. Jenže pak rozhodčí nařídili trestné střílení, které suverénně proměnil Lukáš Pech a vyrovnal na 3:3. V prodloužení pak domácí dokonali vítězství a mohou se těšit na čtvrtý zápas série.

Článek

Před koncem zápasu jste prohrávali a byli blízko konce sezóny. Věřili jste ještě v obrat?   

Když jsme vyrovnali, tak jsme se dostali do euforie a věřili jsme, že to otočíme. Mužstvo makalo až do konce, bojovalo o každý kousek ledu a nakonec se to vyplatilo. Teď se musíme připravit i na další utkání.

Sám jste si řekl o to, že pojedete trestné střílení?

To rozhodli trenéři a taky Venca Skuhravý mi říkal, ať jedu. Na to jsem malý pán, abych si říkal o trestné střílení.

Měl jste promyšleno, co uděláte?

Měl, ale nakonec jsem stejně udělal něco jinýho. Viděl jsem totiž, že Kopřiva čeká, že provedu tu svou zasekávačku. Zůstal tam totiž stát a když jsem mu to dal do bekhendu, tak se ani nehnul.

Probíhalo vám před nájezdem hlavou, co na Kopřivu vymyslet, co na něj platí?

Už jsem jel jeden nájezd na Slavii, a proto jsem chtěl tentokrát udělat něco jiného. Bylo vidět, že čeká tu zasekávačku, takže jak jsem dělal kličku do bekhendu, tak jsem ji ještě protáhnul, a on se pořádně nehnul.

Už v první třetině jste si právě s Kopřivou něco vyříkávali...

Stál jsem k němu zády, když mě někdo chytnul za dres a já spadnul. A on se mi pak posmíval, tak jsme si něco řekli. Teď se můžu smát já.

Vnímal jste, že můžete rozhodnout, jestli vám sezóna skončí?

Určitě jsem to vnímal. Kdybych si na ten nájezd nevěřil, tak jsem řekl trenérům, ať jede někdo jiný. Ale vzal jsem to na sebe. Kdybych nedal, tak by mě to samozřejmě mrzelo za celý tým.

Mohl by tenhle zápas být tím stimulem, který otočí sérii?

Já doufám, že se ještě na Slavii vrátíme. Teď se musíme soustředit na další zápas a odevzdat zase maximum.

Nemrzelo vás, že na zápas nepřišla vysoká návštěva?

Tak já doufám, že jsme je dobře navnadili na ten čtvrtý. Myslím, že pro diváky to byl atraktivní zápas a pořádné drama. Pevně věřím, že v neděli přijde plný dům a požene nás dopředu.

Reklama

Související témata: