Hlavní obsah

Nevím, jak ten gól padl, tvrdil o rozhodujícím okamžiku litvínovský Kubát

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova nastříleli ve třetím čtvrtfinálovém duelu pět gólů do sítě Třince a díky vítězství 5:3 snížili stav série na 1:2. Nejdiskutovanějším momentem bitvy byla čtvrtá branka domácích, která se nakonec ukázala jako rozhodující.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují s fanoušky vítězství nad Třincem.

Článek

Posledním litvínovským hráčem, který se dotkl kotouče předtím, než puk skončil těsně za brankovou čarou, byl obránce Karel Kubát. „Zavezli jsme kotouč před branku, Jenáček vystřelil, já jsem puk tečoval a pak jsem ho ještě dorazil. Vůbec jsem nevěděl, že z toho je gól. Byli jsme z toho překvapení a nikdo v té chvíli netušil, co se děje. Abych pravdu řekl, byla tam taková mela, že nevím, jak se celá situace rozvinula. Kdyby rozhodčí gól neuznal, tak bychom se nemohli divit,“ líčil Kubát.

Třinecký brankář Peter Hamerlík tvrdil: „Puk za čarou jsem vůbec neviděl. Až potom, co mě protihráč zatlačil do branky. Rozhodčí asi posuzovali celou věc tak, že branka byla posunutá až později. Podle mého názoru domácí hráč nešel po kotouči, ale teď už nemá cenu o tom polemizovat. S tím nic neuděláme.“

Litvínovský útočník Viktor Hübl patřil k oporám týmu a dal i jeden gól. „Nakopl nás sporný gól na 4:3 a pak jsme vedení už udrželi. Ale předtím jsme třikrát inkasovali poté, co hosté pokaždé vyrovnali a bylo to pořád otevřené. Nakonec rozhodly přesilovky i oslabení. Hned na začátku třetí části hrál Třinec skoro minutu a půl pět na tři, ale ubránili jsme se,“ uvedl zkušený útočník. Výhry si moc cenil. „Chtěli jsme za každou cenu zvítězit, protože prohrávat v sérii 0:3 by bylo hodně nepříjemné. Teď jsme si dokázali, že se dá hrát i s Třincem vyrovnané partie. I ve čtvrtek musíme vycházet hlavně z bojovnosti,“ dodal Hübl.

Kučera: Rozhodly přesilovky

Asistent litvínovského trenéra Jiří Kučera jen potvrdil Hüblova slova o přesilovkách: „Dali jsme z nich tři góly, a to je na play-off dobrá bilance. Bojovali jsme jako tým, i když nám chyběli tři útočníci a stejný počet obránců.“

Třinec se v Litvínově přesvědčil, že čtvrtfinále není pro něj snadnou etapou v sezóně. „Nevyšel nám úvod. Soupeř trestal naše vyloučení a pak jsme skóre těžko dotahovali,“ uvedl asistent trenéra Břetislav Kopřiva. „Přesto jsme věřili za stavu 3:3, že bychom mohli zápas dotáhnout do prodloužení. Bohužel po poradě u videa byl uznán gól v náš neprospěch a tenhle moment postavil domácí na koně. V závěru jsme se sice dostali do tlaku, ale naše představa byla taková, že s podobným nasazením budeme hrát po celých šedesát minut,“ rozebíral asistent.

Reklama

Související témata: