Hlavní obsah

Veterán Ujčík si řekl o nájezd a vystřelil Vítkovicím mečbol

OSTRAVA

Gólem z nájezdu, o který si sám řekl, rozhodl vítkovický hokejový veterán Viktor Ujčík drama pátého čtvrtfinále play off extraligy proti Českým Budějovicím. Osmatřicetiletý útočník navíc ve vyřazovacích bojích zaznamenal už svůj 52. gól a na lídra střeleckých tabulek Jiřího Zelenku už ztrácí pouze jednu trefu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost Viktora Ujčíka z Vítkovic

Článek

Ujčík prokázal ocelové nervy. Rébus pátého střetnutí vyřešil v šesté sérii samostatných nájezdů chladnokrevnou kličkou, při níž poslal českobudějovického gólmana Kováře na opačnou stranu.

Vítkovický útočník přitom už v druhé sérii svou první penaltu neproměnil. Přesto si u kouče Mojmíra Trličíka řekl o reparát. "Říkal jsem si, že jeden ze dvou bych měl dát. A vyšlo to," usmíval se Ujčík.

"Když jsem viděl gólmana, jak se odrazil doprava, strhl jsem to zpátky a pak už jsem si jen říkal, abych nepřestřelil bránu," popisoval vítěznou trefu.

Penaltový thriller Ujčík neprožíval nijak dramaticky. "Dokonce jsem se vydržel dívat na všechny nájezdy, a to je u mě co říct. Očima jsem se snažil Máličovi (Málkovi) nějak pomoct. Tentokrát jsem pořád doufal, že to nějak zvládneme," tvrdil Ujčík.

Vydřená výhra je podle něj pro Vítkovic darem z nebes. "Pro nás to byl existenční zápas play off, co si budeme povídat," přiznal Ujčík. "Na konci jsme toho měli plné zuby a jet za stavu 2:3 do Budějovic, které by byly v euforii... Mají skvělé mužstvo, bylo by to hrozně těžké," řekl Ujčík.

Poprvé v sérii platilo, že nevyhrál tým, který vstřelil vedoucí gól. "Musíme uznat, že ve druhé třetině byly Vítkovice jasně lepší. Tam jsem měl hromadu práce. Kdybychom tam dostali pět gólů, nikdo se nemohl divit a bylo po zápase," konstatoval hostující brankář Jakub Kovář.

Při penaltovém rozstřelu si vyčítal Burgerův gól v třetí sérii, kterým vítkovický útočník jako poslední exekutor bekhendovým blafákem odvrátil porážku domácích.

"Ten Burgerův nájezd mě hodně mrzí, protože jsem si na něj nejvíce věřil. Měli jsme výhru na dosah. Ale jak říkám, ve druhé třetině už taky mohlo být po zápase," uvedl Kovář.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice