Hlavní obsah

Málek nerad jezdí do Pardubic, ale přesto tam přepisoval historii

PARDUBICE

Tři čísla zdobí vítkovického brankáře Romana Málka: 2 - 4 - 13. Dvě nuly vychytal ve třech zápasech semifinále play-off proti Pardubicím. Tu poslední ve středu. Čtyři čistá konta si připsal v letošních vyřazovacích bojích. A celkem třináct nul má na kontě v play-off extraligy. Tím překonal Petra Břízu v historických tabulkách. „Je to hezký, nula je třešnička na dortu, ale pro mě je mnohem cennější, že jsme udělali druhý krůček,“ usmíval se po výhře 3:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Roman Málek a jeho spoluhráč Jan Káňa

Článek

Vychytaná nula, takže spokojenost v Pardubicích? Já sem nerad jezdím, jsou tu výborní diváci, tady se hraje vždycky špatně, ale kluci předvedli famózní výkon, hráli výborně.

Jak vidíte svoji formu v play-off? Tohle nehodnotím, kluci mi pomáhají, je to vysvědčení celého týmu.

Může se druhá nula podepsat na psychice pardubických hráčů? S tímhle nesouhlasím, takhle to není. My odehráli vynikající zápas, že by Pardubice měly nějaký strach, tak to určitě ne.

Co rozhodlo o vaší výhře? Chtěli jsme to urvat. Druhá třetina byla klíčová, dali jsme první gól, hrálo se nám líp.

Nesnažili se domácí až moc kombinovat, co myslíte? Nevím, těžko říct. My jsme hráli dobře dozadu, kluci to přede mnou výborně čistili a odražené puky měli, oni se nedostáli k dorážkám. To bylo důležité.

Budete klidnější před čtvrtečním utkáním, vedete v sérii 2:1... Když se vede, tak se hraje vždycky líp. Věděli jsme, že to tady bude strašně těžký. Měli jsme velkou šanci, Pardubice měly vyhrát, zítra to budou mít těžké, jsme rádi, že jsme to urvali.

Je znát, že se hraje na užším kluzišti? Je to tady rychlejší, ta střela hrozí z jiných pozic, všude je vše blíž, ale přijeli jsme už ráno, takže jsme tu trénovali, nebyl to takový problém. V Pardubicích se musí přežít první třetina, tady to je hrozně těžký. Když se to odehraje na 0:0, tak je to výborný, pak se s nimi dá hrát.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice