Hlavní obsah

Růžička překonal rekord Pálffyho. Teď jde ale o výhry, říká třinecký snajpr

TŘINEC

Má rekord, nikdo není lepší, ale třineckého hokejistu Martina Růžičku tato statistika moc nezajímá. Má radost, ale cennější je pro něj výhra týmu. Zvláště teď při play off. Nyní se hraje finále a on si připsal proti Vítkovicím gól a asistenci, Třinečtí vyhráli 5:2. A onen zápis do historie? Překonal Žigmunda Pálffyho, který v roce 1992 v dresu Trenčína nastřádal ve vyřazovacích bojích 26 bodů. Třinecký útočník už má o dva více.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Růžička oslavuje vedoucí gól Třince

Článek

Martine, jste rekordman... Tady nejde o rekordy, tady jde o to, abychom vyhrávali. To jsme dneska udělali, to je důležité. Není důležité, kdo góly dá, ale hlavně, že je někdo dá.

Přesto, bude vás tento gólový apetit něco stát? Abych řekl pravdu, tak mám na mysli play off. Jestli bude něco, tak po finále zaplatím, ale teď to není na pořadu dne.

Není toho už na vás moc, stále otázky kolem překonávání historických rekordů v play off? Předtím jste překonal i Červenku. Radši bych byl, kdybyste se ptali na zápas, jestli jsme vyhráli, prohráli. Ty rekordy nejsou důležitý, teď jde o výhry.

Ale rekordy se nepřekonávají každý den... Určitě, jsem za to samozřejmě strašně rád, že se to povedlo, že to jde, ale pro nás jsou důležitá teď vítězství.

Viktor Ujčík říkal, že na jeho absolutní rekord (56 gólů v play off) budete potřebovat tři sezóny, co na to říct? (Růžička má nyní 19 gólů, z toho 15 letos pozn. aut.) Já bych to nechal bez komentáře. Může i nemusí se stát, těžko na to teď odpovídat.

Cítíte na sobě větší tlak, když máte v posledních týdnech skvělou formu? Ne, ne. Soustředím se jen na hru. Co je okolo, to tak k tomu nějak patří.

Všímají si vás více protihráči, hrají vám více do těla? To nevím, to se zeptejte jich, jestli to mají v plánu.

A vy sám to na ledě cítíte proti jiným zápasům? Řekl bych, že to je tak stejný, všichni se snaží dohrávat, to k play off patří. Nic extra..

Hokejisté Třince (zleva) David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk oslavují gól.foto: ČTK/Petr Sznapka

Vaše lajna (Bonk, Varaďa) je nejproduktivnější, jak máte rozdělené role? Kluci mají na gólech velkou zásluhu, bez nich by mi to určitě nešlo. Lajna musí fungovat jako celek. Myslím, že s Vencou, Bonkym a beky jsme si sedli, když takto budeme pokračovat, tak to bude dobrý. Jak máme rozdělené role, bych nerozebíral, každý má svoji roli, každý se snaží druhého doplnit.

Proti Vítkovicím jste využili dvě přesilovky, je to vaše největší výhoda? Pořád je co zlepšovat, přesilovky hrají velice důležitou roli, při hře pět na pět se těžko skóruje, obrany jsou v play off výborný. Musíme si k tomu říct svoje, domlouvat se a najít si cestu, abychom dali góly.

Při jedné početní výhodě jste něco vysvětloval obránci Hrabalovi, nesplnil něco nacvičeného, co nedodržel? Ne, ne. Prostě jsem mu řekl, on ví co. To bych nechal mezi námi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.