Hlavní obsah

Hokejisty Komety posílí útočník Čermák, končí Dopita a Mojžíš

BRNO

Hokejový útočník Leoš Čermák po návratu z Nižného Novgorodu uzavřel tříletou smlouvu v extraligové Kometě Brno. Jméno nového trenéra, který nahradí po vypršení smlouvy Ladislava Lubinu, zveřejní vedení brněnského klubu až začátkem května. V Kometě skončili i obránce Pavel Zubíček a útočník Kamil Brabenec, kteří budou působit ve vedení klubu. Vedle nich končí svoje působení v Brně i olympijský vítěz z Nagana útočník Jiří Dopita.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost brněnských hokejistů z gólu porti Litvínovu.

Článek

Po sezóně už nedostal nabídku k prodloužení smlouvy obránce Tomáš Houdek. "Nedohodli jsme se ani s obráncem Pavlem Mojžíšem. V jednání je další brněnské působení Jozefa Baleje a také Ondřeje Veselého," uvedl na dnešní tiskové konferenci vlastník Komety Brno Libor Zábranský.

V kádru pro příští sezónu není ani útočník Radek Procházka. Své kontrakty už prodloužili obránci Radim Bičánek, Tomáš Malec a útočníci Radek Dlouhý, Roman Erat a junior Braňo Jankovič. Další hráči mají ještě platné smlouvy.

"Nový trenér už s námi uzavřel smlouvu a jednáme s ním o nových posilách. Vzhledem k jeho povinnostem ve stávajícím klubu do konce dubna ho představíme i s dalšími asistenty na tiskové konferenci 2. května," dodal Zábranský. Letní přípravu začnou Brňané 3. května.

Zubíček už převzal funkci sportovního manažera po Jaroslavu Medlíkovi, jenž se pousnul do role vedoucího sportovního úseku. Brabenec je obchodním manažerem.

S výsledkem uplynulé sezóny a až 11. místem není vedení klubu spokojeno. "Náš skromný cíl byl uhrát předkolo play off. Ten jsme nesplnili a výsledek neodpovídá kvalitě hráčského kádru," tvrdí Zábranský. "Výsledek ovlivnila zranění klíčových hráčů Dopity, Baleje, Zubíčka i dalších. Po Vánocích jsme hráli špatně. Ovšem přesnější analýzu neúspěchu rozebereme příští týden s trenérem Lubinou," dodal.

Kvapila v Brně zřejmě neudrží

Nejisté je také budoucí brněnské působení útočníků Petra Hubáčka, Marka Kvapila a slovenského obránce Richarda Stehlíka. "Všichni tři mají ve smlouvách dodatek, že je v případě lákavější nabídky uvolníme. Je velký předpoklad, že Kvapil odejde. Ovšem brali jsme jej s touto eventualitou. Očekávali jsme od něj, že se prosadí střelecky a bude bavit diváky. A to splnil. Hodně bude záležet na tom, zda se dostane na mistrovství světa a jak se mu povede," poznamenal Zábranský.

Ten má v plánu na rozdíl od letošní sezony omladit třetí a hlavně čtvrtou útočnou řadu. Do budoucna se pak majitel brněnského klubu zabývá především myšlenkou na zúžení kluziště v hale Rondo. "V domácím kotli bychom tak měli soupeře dostat pod větší tlak. Kluziště by mohlo mít rozměr, jaký má v pražské O2 aréně Slavia Praha," vysvětlil Zábranský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice