Hlavní obsah

Střelec Kovář a brankář Francouz dotáhli Ústí k sedmému zápasu

ÚSTÍ NAD LABEM

Dva hrdiny měl šestý barážový duel mezi hokejisty Ústí nad Labem a Mladé Boleslavi. Bitvu rozhodl sedm minut před koncem gólem na 3:2 útočník Jan Kovář, přičemž po celé střetnutí držel domácí tým nad vodou svými zákroky brankář Pavel Francouz. Oba se znají už ze společného působení v Plzni a nyní patří k ústředním postavám baráže, v níž si Ústí vynutilo sedmý zápas.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Ústí nad Labem Pavel Francouz

Článek

„Když jsme dostali gól na 2:2, tak jsem se podíval na čas a zjistil jsem, že to bylo kolem třiapadesáté minuty. To je můj oblíbený úsek, a tak jsem si věřil, že bych mohl skórovat. A tak jsem dokráčel před branku. Puk trošku stál, jen jsem ho napálil a naštěstí to tam spadlo,“ líčil Jan Kovář.

Ústečtí šli důsledně za vítězstvím. „Nehráli jsme vůbec špatný hokej a nemáme se za co stydět. Pokusíme se to zvládnout i v neděli v Mladé Boleslavi. Musíme se vyvarovat zbytečných faulů,“ pokračoval Kovář, který před rokem pomohl Chomutovu vítězným gólem v sedmém zápase právě proti Ústí ve finále I. ligy.

„Ale baráž je ještě o stupínek výš. Sám jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Doufám, že se šťastným koncem pro nás,“ usmál se útočník. „Nejsem tady od toho, abych nedostával góly, ale abych byl týmu prospěšný v útoku,“ přijal klíčovou roli v mužstvu.

„Sedmý zápas bude otevřený a nezáleží na tom, kdo hraje doma. Nevíme, jaká je nálada v boleslavské šatně. Ale určitě to nevzdávají,“ dodal Kovář.

Závěr byl o nervy, přiznal gólman

Brankář Pavel Francouz si po zápase oddechl: „Obzvlášť v závěru to bylo hodně o nervy. Létala na mě jedna střela za druhou, některé jsem ani neviděl. Musím říci, že mi spoluhráči výborně pomáhali, znovu padali do střel. Hráli jsme deset minut v kuse v oslabení ve druhé třetině, to nás stálo hodně sil. Nejvíc úzko mi bylo po druhém obdrženém gólu. Věřil jsem, že udržíme stav 2:1, ale naštěstí rychle po vyrovnání rozhodl Honza Kovář.“

Ústí srovnalo sérii z 1:3 na 3:3. „Je to velký úspěch. Celou baráž hrajeme dobře. Ve dvou zápasech jsme měli smůlu, ale kluci se zvedli a mají motivaci vyhrát i venku. Mám pocit, že na ledě soupeře jsme dost silní. Neděle se neobávám, ale cítíme pokoru i k Boleslavi,“ konstatoval Jan Dragomir, předseda představenstva ústeckého klubu.

Mladoboleslavský trenér Vladimír Jeřábek litoval po pátečním zápase druhého inkasovaného gólu: „Ten nás na chvilku srazil do kolen. Velkou vůlí jsme vyrovnali, ale pak jsme hru otevřeli a Ústí toho využilo. Byl to zápas o jedné chybě. A podobný zápas očekávám i v neděli u nás doma.“

Reklama

Související témata: