Hlavní obsah

Hořejší přišel o knír, ale Boleslav zůstala v extralize. Teď má i více peněz

PRAHA

Hororové měsíce prožili hokejisté Mladé Boleslavi v minulé sezóně. Odečet dvaadvaceti bodů v kauze registračky, pokuta tři milióny za chyby v situační zprávě, která byla součástí licence, k tomu baráž o holý život v nejvyšší soutěži s Ústím nad Labem. Nakonec vše dobře dopadlo, stres odplul. Ale co v dalším ročníku? "Je třeba zajistit hladký a úspěšný průběh,“ řekl jasně pro klubové stránky Václav Hořejší, ředitel klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost po posledním utkání sezóny, Mladá Boleslav se zachránila v extralize.

Článek

Minulá sezóna by měla sloužit Boleslavi jako odstrašující případ. S koncem se dočkala záchrany, která uťala nervózní měsíce nejistoty, ale Václav Hořejší přišel v sázce o knír.

„Nechal jsem se oholit rád, splnil jsem slib, který jsem kabině dal. V té radostné euforii jsem si ale neuvědomil, že jsem si zkomplikoval odjezd na dovolenou, jelikož jsem byl jak na fotce na pasu, tak na té na vízu s knírkem. Nakonec ale naštěstí vše proběhlo hladce. Šlo ale opravdu o velmi vypjaté momenty,“ vzpomíná na stránkách bkboleslav.cz ředitel klubu, který přišel na svůj post až v průběhu minulé sezóny, a to začátkem prosince.

Ředitel mladoboleslavského extraligového klubu Václav Hořejší při mimořádné valné hromadě APK ve Velké Bíteši.foto: ČTK/Igor Šefr

I přes minulé trable si klub z Boleslavi finančně polepšil, pro nacházející sezónu bude mít vyšší rozpočet. K tomu do mužstva zavítal ze Sparty David Výborný. „Je to velká osobnost českého hokeje a klubu. Jeho příchod pomůže ve všech směrech, včetně prezentace a propagace. Věříme, že kluci v kabině se toho od něj mohou mnoho naučit. Bude platný nejen jako hokejista, ale i jako osobnost,“ věří šéf.

Že by v Boleslavi konečně prožili klidnou sezónu? Žádné pokuty, odečety bodů a baráže. Tu zde hráli čtyřikrát v řadě. Ročník 2007/2008 o postup do nejvyšší soutěže. Poté třikrát infarktové stavy před soubojem o udržení mezi elitou.

„Je to sport, ve kterém není nic jisté, ale uděláme vše pro to, aby Bruslařský klub hrál minimálně předkolo play-off,“ dodává Hořejší.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice