Hlavní obsah

Nového trenéra Kladna Vojtu Jágrova nabídka příjemně překvapila

KLADNO

Příjemné překvapený byl nový hlavní trenér hokejistů Kladna Zdeněk Vojta nabídkou od Jaromíra Jágra mladšího, který se ujímá vedení třináctého celku uplynulého ročníku extraligy po svém otci. Do nového angažmá jde osmačtyřicetiletý Vojta, který Kladno vedl krátce v sezoně 2001/02 a působil také v Berouně, Liberci, u reprezentace Chorvatska nebo v lotyšském klubu ASK/Ogre, s cílem stabilizovat mužstvo a udržet jej v nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Horník, Právo

Hlavním cílem hokejistů Kladna bude v příští sezóně udržet extraligu.

Článek

Vojtovi je jasné, že nepřebírá první tým v lehké situaci. Kladno se poslední dva roky zachraňovalo v nejvyšší soutěži na poslední chvíli a v současné době se stále řeší jeho nová struktura. Po působení Jaromíra Jágra staršího převezme klub jako majitel jeho slavný syn spolu s městem. Přesto byl zájmem hodně potěšený. "Musím říct, že jsem dostal od Jardy Jágra nabídku a skoro mi spadla brada," přiznal Vojta.

Na pozici hlavního kouče nahradil Petra Tatíčka, který se přesunul do role asistenta, v které zůstává i Jiří Kopecký. "Jsem samozřejmě rád, že zůstávají, protože odvedli velký kus práce. Zachránili Kladno, i když to bylo i trošku se štěstím, protože všichni vědí, že pomohly i odpočty bodů," připomněl Vojta registrační aféru, která dala Kladnu větší naději v boji o únik baráži s Mladou Boleslaví.

Hlavně se vyhnout baráži

V Kladně má dojít k reorganizaci mládeže i pod taktovkou nového šéfa Miloslava Hořavy. V prvním týmu budou opět bojovat o záchranu nejvyšší soutěže, na které se pracuje v posledních týdnech po sportovním boji i na poli finančního zajištění. "Vize jsou takové, aby se mužstvo stabilizovalo a rozhodně se chceme vyhnout baráži," prohlásil Vojta, který byl naposledy ředitelem sportovního úseku mládeže v prvoligovém Chomutově, vyučuje i na Fakultě tělesné výchovy a sportu a působil jako regionální trenér Sportovního centra mládeže pod ČSLH.

Mužstvo se pod taktovkou Tatíčka a Kopeckého připravovalo od začátku května, přestože panovalo na Kladně bezvládí a přechod klubu na novou strukturu má schvalovat až 21. června městská rada města Kladna. "V přípravě je dvaadvacet hráčů, z toho dvanáct je pod smlouvou. Vážím si toho, že se všichni připravovali bez ohledu na to, co bude. To je hodně pozitivní věc, svědčí to o charakteru týmu," doplnil Vojta.

Kádr by se oproti uplynulé sezoně neměl moc měnit. Odešel obránce Jaroslav Mrázek do Chomutova, další zadák Ondřej Šmach zamířil do slovenské Skalice a útočník Radek Smoleňák po hostování ze Sparty přešel do finského Ässätu Pori. Jedná se o setrvání slovenského útočníka Jiřího Bicka. "Samozřejmě bych byl rád, kdyby přišlo pět špičkových hráčů, ale musí se vycházet z financí a těch v Kladně tolik není," doplnil Vojta.

Podle Vojty je potřeba s případným doplněním kádru počkat, až bude přechod klubu na Jágra mladšího a město oficiální. "Čeká se na 21. červen, jinak je zatím všechno de facto neoficiální. Samozřejmě by bylo ideální, kdyby zůstal Jarda Jágr na Kladně, to by pak přišla asi i řada hráčů díky němu," usmál se Vojta, i když s variantou návratu bývalé hvězdy Pittsbughu, Washingtonu, New Yorku Rangers a ruského Omsku reálně nepočítá. Nejproduktivnější Evropan v NHL má Kladno řídit na dálku a pokračovat buď v KHL, nebo se vrátit po třech letech do zámoří.

Po roční pauze, v které se potýkal s problémy s kolenem, se v přípravě Kladna objevil také Martin Procházka. Aktuálně ale s týmem zase netrénoval. "Já jsem s ním ještě nemluvil. Teď na tréninku nebyl, takže uvidíme, jaký bude další vývoj," doplnil na adresu devětatřicetiletého olympijského vítěze z Nagana a čtyřnásobného mistra světa Vojta, který byl týmu představen jako nový hlavní kouč ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články