Hlavní obsah

České hokejové kluby se v přípravě ukáží především ve Švýcarsku a Slovensku

PRAHA

Rozšířená European Trophy tvoří hlavní náplň přípravy poloviny extraligových hokejových klubů na nový ročník, po loňské účasti pražské Sparty se do nové podoby projektu letní soutěže přiřadilo dalších šest českých celků. Zahraniční konfrontace ovšem čeká i zbytek extraligových klubů, čtyři se představí na různých turnajích. Výhradně s českými soupeři se v přípravě utká jen Mladá Boleslav.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Třince mají v létě atraktivní soupeře - Petrohrad nebo Poprad

Článek

Sedmička účastníků European Trophy sehraje v soutěži po čtyřech zápasech doma a po čtyřech venku. Utkají se soupeři ze Švédska, Finska, Německa a Rakouska, čekají je i duely s českými soky. Dva nejlepší týmy z každé ze čtyř divizí pak postoupí na finálový turnaj, který se uskuteční od 16. do 18. prosince v Salcburku a ve Vídni.

Vítkovice sice European Trophy nehrají, i tak ale budou mít dost nabitý program. Postupně se zúčastní Tatranského poháru, Industriecupu ve švýcarském Lyssu a Memoriálu Ferda Spajiče v Záhřebu. Ostravané mají letos vůbec pestrý program, na konci prosince se ještě představí na prestižním Spenglerově poháru v Davosu.

Do Švýcarska zavítá na turnaj Hockeyades Litvínov, na Slovensku se představí na Rona Cupu v Trenčíně mistrovský Třinec a Zlín. Karlovy Vary sice nemají ve Švýcarsku turnajovou prověrku, ale na začátku září se na soustředění v zemi helvétského kříže utkají s Davosem, Luganem a Ambri/Piottou. Kladno zase přivítá doma Wolfsburg a vydá se do Německa k duelům s Crimmitschau a Landshutem.

Fanouškům se představí Petrohrad, Ufa i Poprad

Na české půdě budou také k vidění atraktivní celky z Kontinentální ligy. Brno v pondělí 1. srpna přivítá Petrohrad a ambiciózní klub, nově vedený českým koučem Milošem Říhou, se už předtím ve čtvrtek 28. července představí na ledě prvoligového Hradce Králové. Petrohrad se pak ještě ve středu 3. srpna utká s Třincem v Přerově, kde bude od 24. července do 6. srpna na přípravném kempu.

V Karlových Varech se mohou fanoušci těšit na 14. srpna, kdy se domácí tým utká s vítězem Gagarinova poháru Ufou. Na ledě Vítkovic se 9. srpna a v Třinci o den později zase ukáže nováček KHL Lev Poprad s trenérem Radimem Rulíkem, který má kádr složený převážně z českých a slovenských hráčů.

Po čtyřech letech skončil Tipsport Cup, který byl hlavní kostrou přátelských zápasů zástupců nejvyšší soutěže i špičky první ligy.

Reklama