Hlavní obsah

S Plzní zahájili trénink na ledě i Duda s Hlinkou

PLZEŇ

S bouřlivákem Radkem Dudou a zkušeným útočníkem švédského Linköpingu Jaroslavem Hlinkou zahájil přípravu na ledě jeden z hlavních favoritů nadcházejícího extraligového ročníku Plzeň. Sílu Západočechů prověří premiérová účast v projektu European Trophy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

Indiáni patřili při získávání posil během léta k nejaktivnějším klubům. Přišlo zkušené trio Adam Svoboda, František Kaberle a Ondřej Kratěna, blízko je také potvrzení spolupráce s Dudou a Hlinkou, jenž by měl Západočechům pomoci v úvodních 12 duelech extraligy před svým přesunem do Švédska.

"Ještě potřebujeme vše ohledně Hlinky s Dudou dotáhnout papírově a po té minulé sezoně si na to dáme velký pozor. Duda ještě nemá vyřízené všechny dokumenty s Chomutovem, u Hlinky ještě není jisté, zda bude moct hrát v European Trophy, když tam startuje i Linköping," řekl ČTK trenér Marian Jelínek a připomněl tak registrační kauzu spojenou s bodovými odpočty, které v minulé sezoně srazily Plzeň z čela extraligy ke dnu.

V týmu zůstaly zámořské posily zadák Nicolas St. Pierre a útočník Nicholas Johnson, přijít by ještě mohl další hráč ze zámoří, jehož totožnost odhalí klub později. Vyloučit nelze ani návrat útočníka Petra Sýkory, který zahájil v Plzni minulou sezonu a posléze odešel do Minsku.

Také Plzeňští patří k mužstvům, která zasáhnou během letní přípravy do European Trophy. Do soutěže vstoupí duelem proti Českým Budějovicím, přičemž kromě dalších extraligových soků Slavie a Pardubic čeká mužstvo také konfrontace s finskými kluby Kärpät Oulu, KalPa Kuopio a Tappara Tampere, ale i bratislavským Slovanem a Vídní.

"Půjdeme do té soutěže s tím, že budeme hrát turnaj a chceme na něm uspět. Nebudu určitě dopředu říkat, že to bereme pouze a jen jako přípravu, tím bychom celou akci devalvovali. Chceme v soutěži dobře reprezentovat jméno klubu i celý český hokej," zdůraznil Jelínek.

Přehled přípravných zápasů:
Středa 3. srpna: 12:00 Mladá Boleslav - Plzeň,
úterý 9. srpna: 18:00 Karlovy Vary - Plzeň,
pátek 12. srpna: 17:30 České Budějovice - Plzeň (European Trophy),
čtvrtek 18. srpna: 18:00 Kärpät Oulu - Plzeň (European Trophy),
sobota 20. srpna: 18:00 KalPa Kuopio - Plzeň (European Trophy),
čtvrtek 25. srpna: 18:00 Plzeň - Vídeň (European Trophy),
sobota 27. srpna: 18:00 Plzeň - Slovan Bratislava (European Trophy),
neděle 28. srpna: 18:00 Plzeň - Tappara Tampere (European Trophy),
středa 31. srpna: 18:00 Slavia Praha - Plzeň (European Trophy),
úterý 6. září: 17:30 Plzeň - Pardubice (European Trophy),
čtvrtek 8. září: 17:30 Plzeň - Karlovy Vary.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice