Hlavní obsah

Kapitánem Boleslavi bude „sparťan“ Výborný. Je to logické, říká kouč

PRAHA

Byl jedním ze symbolů Sparty. Ale David Výborný po minulé sezóně tento hokejový klub opustil. Pětinásobný mistr světa kývl v květnu Mladé Boleslavi. Tam šestatřicetiletý útočník odehraje následující ročník, navíc bude kapitánem. „Je to naprosto přirozené. Osobně bych řekl, že kdybych v tomhle případě nechával hlasovat, tak by to bylo špatné,“ řekl pro klubové stránky bkboleslav.cz trenér Vladimír Jeřábek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

David Výborný (vpravo) přebírá ocenění za jubilejní 600. zápas v extralize. Teď dres Sparty vyměnil za Mladou Boleslav.

Článek

V extralize odehrál Výborný 604 zápasů, ve kterých si připsal 547 bodů. Všechno s týmem z Holešovic. Poslední sezóna ale dopadla pro Spartu katastrofálně, skončila až dvanáctá a v mužstvu nastala čistka. Výborný mohl zůstat v managementu klubu, ale zvolil Boleslav a pozici hráče. Tam se stane kapitánem. „Nevím, jestli to ví,“ usmál se trenér. „Ale určitě to nějakým způsobem čeká. Jak říkám, podle mě to je logické.“

Další posilou bruslařského klubu je střelec Jaroslav Balaštík, který skončil ve Zlíně. Do Boleslavi přichází trojnásobný nejlepší střelec extraligy. Tato dvojice by měla povznést tým, který loni opět bojoval o udržení v nejvyšší soutěži. „Sezóna byla dlouhá. Ale čas na odpočinek určitě byl,“ připustil kouč.

Kvalita a zkušenost do mužstva 

„Očekáváme od nich hlavně přínos kvality a zkušeností do mužstva. Měli by se zkrátka stát jakýmsi doplněním hráčů, kteří už v Boleslavi třeba působí delší dobu. Potřebujeme k nim ještě levé křídlo, někoho už máme v hledáčku, existuje pár variant. Jde o to vše skloubit tak, aby všechno fungovalo,“ pověděl Jeřábek.

Minulé měsíce posledního ročníku české nejvyšší soutěže prožila Boleslav v hektických časech, a to kvůli odebrání dvaadvaceti bodů za chybné registrace hráčů. Středočeši poté hráli baráž. Nervy na pochodu počtvrté za sebou. Výborný s Balaštíkem by měli této „tradici“ zamezit.

„Zatím jsme se bavili jen o takových těch základních věcech. Mluvili jsme o juniorech, kteří jsou v týmu, probírali jsme nějakým způsobem i levé křídlo. To je teď vlastně prvořadé. Až ho budeme mít, všechno ostatní už se bude od toho odvíjet,“ dodal Jeřábek.

Reklama

Související témata: