Hlavní obsah

Po roční dietě ve Spartě doufá navrátilec Kůrka v lepší slávistický apetit

PRAHA

Ve Slavii zářil, přesto odešel do Sparty. Tam se nechytil a putoval v lednu na hostování do Pardubic. Po sezóně se vrátil do Prahy - nabral směr Slavia. Roční putovní hokejisty Tomáše Kůrky se uzavřelo. Kalendář ukazuje léto a v pátek se v Edenu odehraje derby. Slavia vs. Sparta a měření sil v European Trophy. Staronová slávistická posila zatím v přípravě odehrála tři zápasy, připsala si dvě přihrávky.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Kůrka v dresu Slavie

Článek

„Ještě potřebuju tři čtyři týdny, než si to sedne, ale zatím se cítím dobře,“ řekl pro klubový web Slavie.

Devětadvacetiletý útočník v minulé sezóně nasbíral v základní části čtrnáct bodů za čtyři góly a deset asistencí. Po předchozím ročníku pocítil pořádnou dietu. Do Sparty ze Slavie odcházel s vizitkou třikrát lepší - čtyřiadvacet gólů a sedmnáct přihrávek. Teď je zpět.

„Už vím, že to byla chyba. Neměl jsem to dělat. V této organizaci mi zkrátka bylo dobře a mám pocit, že jsem si toho nevážil. Tahle sezóna mi proto dala lehce za vyučenou. Hokejový Bůh mě potrestal za něco, co jsem celou dobu dělal,“ kál se Kůrka po podepsání zpátečního lístku.

Tomáš Kůrka v čase
Ze Slavie do Sparty:
„V Čechách jde o top klub. Co víc si u nás v lize může hokejista přát, než hrát za Spartu. Ve Slavii jsem byl ale spokojený, nemůžu říct křivé slovo.“
Ze Sparty do Slavie:
„Hokejový Bůh mě potrestal. Už vím, že odchod do Sparty byla chyba. Neměl jsem to dělat.“

Slavisté v přípravě dvakrát vyhráli a stejný počet utkání prohráli. V evropské tour mají bilanci jedno vítězství, dvě porážky. Všechna tři klání sehráli na severu Evropy během čtyř dnů.

"Hrál se bojovný hokej, bylo vidět, že jsme v přípravě, máme těžké tréninky, projevilo se i cestování. Myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon, třeba v posledním zápase jsme měli převahu, ale zase chyběl klid na hokejkách,“ přiznal Kůrka.

Teď Slavii čeká v pátek Sparta. A Kůrka se bude moci předvést. „Jsme teprve čtrnáct dní na ledě a ono to vždycky chce aspoň ten měsíc, obzvlášť u těch starších hráčů. Mně už přece jen není dvacet let a všechno trvá déle. Chce to ještě malinko času, tři čtyři týdny než si to sedne, ale zatím to vypadá dobře,“ pověděl forvard, na kterého chce trenér Vladimír Růžička v extralize opět sázet.

Reklama

Související témata: