Hlavní obsah

Hokejisté Sparty musí být alespoň čtvrtí, pak teprve přijdou prémie

PRAHA

Nejhůře na čtvrtém místě po základní části musí skončit v následující sezóně extraligy hokejisté Sparty Praha, pokud chtějí pomýšlet na prémie. Prohlásil to na předsezónní tiskové konferenci generální manažer klubu Petr Bříza. Sparta chce za každou cenu napravit nepovedenou sezónu, kdy mužstvo neprošlo ani do vyřazovací části a skončilo až na dvanáctém místě.

Foto: Jan Beneš (hcsparta)

Hokejisté Sparty (zleva) Tenkrát, Broš a Ton s dresy klubu pro sezónu 2011/12

Článek

"Byl to jeden z nejhorších ročníků, co jsem ve Spartě zažil. Ale už nemá cenu se v tom šťourat, do nové sezóny musíme jít s čistou hlavou. Důležitá bude hlavně první čtvrtina soutěže, na tu bude potřeba se především soustředit," tvrdí jedna z hlavních opor Sparty posledních let, útočník Petr Ton.

Ten se po letech znovu potká v jednom týmu s dalším exkladenským hráčem Petrem Tenkrátem, kromě něj Spartu posílilo dalších jedenáct hráčů. Mezi ty nejvýraznější mají patřit obránce Krstev a útočníci Jánský, Bližňák, a Ivan Rachůnek. Do sezóny 2011/12 vstupuje Sparta s rozpočtem 110 miliónů korun obsahujícím náklady na hokejovou část.

Sparta má za sebou podruhé v řadě účast na European Trophy, ovšem z osmi zápasů prestižního turnaje dokázala vyhrát pouze tři. "European Trophy je výborný nápad. Potkali jsme se s kvalitními týmy a různými herními styly. Některé zápasy nám nevyšly, naopak se nám hodně povedl zápas proti Slavii a podařil se nám i duel s IFK Helsinky," myslí si nový trenér Josef Jandač.

"Ambice mám vždy nejvyšší, nebudu ale říkat, že chceme titul," tvrdí Jandač. "Důležité bude, aby jsme všichni byli trpěliví a nechali tým, aby si na sebe hráči zvykli a povedlo se nám mužstvo nakopnout," dodal kouč, jenž s týmem pracoval především na zlepšení defenzivní činnosti.

Spoléhat by měl v nové sezóně i na dobré výkony brankáře Tomáše Pöpperleho. "Věříme, že naváže na skvělé výkony, jaké předváděl před rokem. Na druhou stranu nechceme, aby byl tak moc vytížený, protože je to pro brankáře dost psychicky náročné. Proto by měl dostávat příležitost i nově příchozí Martin Falter," osvětlil nové rozložení sil v brance Sparty trenér brankářů Radek Tóth.

Kapitánem Sparty bude v nové sezóně útočník Michal Broš. "Posledních pár let patřím v týmech k hráčům, kteří mají mužstvo vést, takže z toho nemám nijak zvláštní pocity. Doufáme, že nám to tentokrát půjde správným směrem a už dopředu chci poděkovat fanouškům za podporu. Věřím, že potáhneme za jeden provaz," vzkázal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice