Hlavní obsah

Slavia otočila výsledek s Karlovými Vary a vyhrála 2:1

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie v úvodním utkání extraligové sezony zdolali Karlovy Vary 2:1, když výsledek otočili ve třetí třetině. Na trefu Davida Zuckera z druhé části odpověděli Jakub Sklenář a v 53. minutě v přesilovce Tomáš Svoboda.

Článek

Stejně jako na ostatních stadionech předcházela utkání minuta ticha za oběti leteckého neštěstí hokejistů Jaroslavle. Fanoušci Slavie na památku českých obětí Karla Rachůnka, Jana Marka a exslávisty Josefa Vašíčka rozprostřeli českou vlajku s čísly 4, 15 a 63. V průběhu první třetiny ještě rozvinuli transparent s ruským nápisem Jsme s vámi, znakem Jaroslavli a jmény všech tragicky zesnulých.

Do vedení mohli jít brzy hosté, ale Klímovu střelu zastavila tyč. V osmé minutě nepřekonal na druhé straně v úniku Mensatora Krenželok. Byl ale faulovaný a v přesilovce měl další možnost Hertl. V další početní výhodě Karlovarských ztroskotal na Kopřivovi Kumstát, Mensator kryl v 17. minutě nebezpečnou Kůrkovu teč.

Gólmani kralovali i při dalších šancích. Slavia nevyužila další dvě přesilovky, když ve 28. minutě při Zuckerově trestu neproměnil sólo Doležal a neuspěl ani Jaškin z dorážky. Z trestné lavice vracejícího se Zuckera pak vysunul do úniku gólman Mensator a Kopřiva už kapituloval. V 39. minutě fauloval Svoboda v úniku karlovarského Deje, ale nařízené trestné střílení slovenský útočník neproměnil.

Slavia dokázala najít recept na Mensatora ve 44. minutě, když nejdříve po objetí branky vypálil tísněný Krenželok a Sklenář z dorážky už snadno skóroval. V 46. minutě nepřekonal Kopřivu faulovaný Bartánus, následovaly pak dvě početní výhody domácích a při Vachovcově trestu Slavia rozhodla. Rothovu střelu tečoval před Mensatorem Svoboda. Hostům k vyrovnání nepomohly v závěru ani dvě přesilovky.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Sklenář (Krenželok), 53. T. Svoboda (Roth, Kůrka) - 28. Zucker (Mensator). Rozhodčí: Kalivoda, Lacina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 3124.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Roth, Krejčík, Kuboš, Vašíček, Kolařík - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, Sklenář, Krenželok - Kůrka, P. Jelínek, J. Doležal - T. Hertl, Jaškin, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Košťál - T. Klíma, Pech, Zaťovič - Bartánus, Melenovský, Dej - Zucker, Vachovec, Kuběna. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Reklama

Související témata: