Hlavní obsah

Třinec šesti góly v poslední části zdeptal Mladou Boleslav

MLADÁ BOLESLAV

Šestigólová kanonáda v poslední třetině znamená probuzení mistrovského Třince a jeho první výhru v nové sezóně. Domácí Mladá Boleslav po debaklu 2:7 padla na dno tabulky a nedělní výsledek zacloumal i její psychikou.

Článek

Na konci minulé sezóny se obě mužstva nacházela na opačných pólech tabulky. Zatímco Třinec v euforii letěl za titulem, poslední Mladé Boleslavi se ulevilo až po vítězné baráži, která znamenala udržení mezi elitou. Vstup do nového ročníku extraliga nevyšel ani jednomu ze soupeřů, ve třech úvodních zápasech obě mužstva nabírala jen porážky.

O maličko lepší pozici před nedělním zápasem možná měl Třinec, který už urval do tabulky alespoň jeden bod, což je však hluboko pod ambicemi obhájce titulu. Boleslav zoufale čekala, kdy ji konečně zaberou letní posily Výborný a Balaštík, hrající spolu v elitním prvním útoku.

Domácí Boleslav začala velkým náporem, jenže Třinec brzy vysvobodila dobře sehraná přesilová hra zakončená Bonkovou gólovou tečkou. Na domácí tým najednou dolehla nervozita, nepřesnými rozehrávkami často přicházel o puk a snadno pouštěl Oceláře do akcí, jenže ti se nehnali do zakončení a spíš jen v útočném pásmu kombinovali.

Za první třetinu hosté vypálili na Hübla pouze pětkrát, ale stačilo jim to k vedení, neboť pozorný Hamerlík pochytal v úvodní dvacetiminutovce všech čtrnáct boleslavských střel. Ve druhé části se však boleslavskému mužstvu povedlo skóre otočit díky gólům v první a poslední minutě třetiny.

Už po padesáti vteřinách hry Rýgl trefou od modré čáry využil přesilovku za Zíbovo nedovolené bránění. Boleslavský obránce se tak dočkal poprvé od března 2010 extraligové trefy. Třinec najednou ztratil herní jistotu, hlavně nešel důrazně před brankou ani při početní výhodě a nakonec za tu bázlivost zaplatil. Balaštíkovo sólo v oslabení ještě chytil Hamerlík.

Když chybělo 47 sekund do konce prostředního dějství, dostal se po Vrbatově přihrávce puk k Hrdelovi, jenž bez přípravy zakončil a mužstvo Mladé Boleslavi tak šlo do šaten vůbec poprvé v sezóně s vedením. Vydrželo jim ale jen pár minut, než Polanský zužitkoval další přesilovku.

Vážný úder domácí psychice zasadil Třinec deset minut před koncem, když ve vlastním oslabení skóroval Adamský. Mladá Boleslav potom nevyužila dvouminutovou přesilovku pět na tři a to ji definitivně zlomilo. Během posledních čtyř minut inkasovala ještě čtyřikrát a odešla z vlastního ledu s těžkým debaklem.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:7 (0:1, 2:0, 0:6)
Branky a nahrávky: 21. Rýgl (Mikulík), 40. Hrdel (Vrbata) - 9. Bonk (D. Květoň, Hrabal), 45. Polanský (Zíb, Bonk), 50. Adamský (Zíb), 56. Marosz (D. Květoň), 57. Polanský (Hrabal), 59. D. Květoň (Zíb), 59. Peterek. Rozhodčí: Lacina, Souček - Charvát, Svoboda. Vyloučení: 10:10, navíc Žabka (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 3350.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Marušák, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Žabka, Jindra, Dudáš, Baldwin - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Tománek, Bahenský, Mikulík - Vrbata, Plodek, Hrdel - Jiránek, Lenc, Loskot. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, P. Hořava, Richter, Davison, od 41. Hudec - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Polanský, Adamský - Havel, Peterek, Chovan - Hrňa, Orsava, Valčák. Trenéři: Marek a Kopřiva

Reklama

Související témata: