Hlavní obsah

Budějovice potvrdily formu a přesvědčivě porazily Zlín

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v nedělním 12. kole extraligy Zlín přesvědčivě 4:0. Jihočeši si tak připsali čtvrtou výhru po sobě a dotáhli se o bod za vedoucí Liberec. Čisté konto vychytal gólman Jakub Kovář, svou druhou trefu po návratu ze zámoří zaznamenal útočník Aleš Kotalík.

Článek

Počátkem osmé minuty musel na trestnou lavici hostující Ondráček, po deseti vteřinách ho následoval domácí Květoň a při hře čtyři na čtyři se poprvé měnilo skóre. Zlínský gólman Sedláček vyrazil puk po Ptáčkově nápřahu od modré, ale nestačil se přemístit k pravé tyčce, kde našel volný prostor najíždějící obránce Kranjc a vstřelil svůj premiérový gól v extralize.

Sedláčkovu pozornost poté vyzkoušel Šimánek, na protější straně vypadala nebezpečně Holíkova teč a střela Veselého. Při trestu Čajánka, jenž se předtím neúspěšně snažil přesměrovat Hamrlíkovu ránu od modré, udeřili Jihočeši podruhé. K nahozenému puku od Vydareného se dostal Langhammer a zblízka se trefil k levé tyčce.

Ve 24. minutě našel Ptáček na modré čáře volného Mertla, jehož jízdu zastavil Hamrlík pouze za cenu faulu. Následovala přesilovka, kterou Budějovičtí znovu využili. Na modré napřáhl Kotalík a puk skončil za Sedláčkovými zády. Brzy na to mohl Hamrlík zkorigovat výsledek, ale gólman Kovář stačil zakrýt puk, který mu v brankovišti vypadl.

Během vyloučení Martynka měli slibné šance Holík a Sýkora, v dalším průběhu se o střelbu pokoušeli Vlach a také Galvas, jenž zazvonil o tyčku. V Kovářově kleci skončil puk ve 33. minutě, ale Köhler ho tam poslal rukou, proto se stav neměnil.

Brzy po začátku třetího dějství vystihl Pšurný pohyb najíždějícího Mertla, jenže ten před Sedláčkem neuspěl. Poté poslal Červený do brejku Martynka, ten místo přihrávky sprintujícímu Ptáčkovi volil střelu švihem přes obránce a zvýšil na 4:0. Necelé čtyři minuty před závěrem se vyznamenal gólman Kovář, který v rychlém sledu kryl dvě nebezpečné střely Tesaříka. Při trestu Langhammera uhájil Kovář čisté konto i při bombě Hamrlíka.

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kranjc (Ptáček, Červený), 17. Langhammer (Vydarený, J. Novák), 25. Kotalík (Kašpařík, L. Květoň), 49. Martynek (Kuchejda, Červený). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Bádal, Kis. Vyloučení: 7:7, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4356.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák (41. Sailer) - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, R. Mertl, Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Roman Vlach, Čajánek, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Veselý - Ondráček, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama