Hlavní obsah

České Budějovice zdolaly Kladno a jsou třetí

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v úterním 26. kole extraligy Kladno 5:2 a posunuli se v tabulce na třetí místo o bod před Plzeň, která bude hrát duel v Liberci až ve středu. Dvěma góly se podílel na čtvrté výhře Mountfieldu nad Rytíři za sebou útočník Milan Gulaš, který už rozhodl vítěznou trefou první vzájemný duel v sezóně.

Článek

V úvodu byl hodně aktivní Mertlův útok. Kuchejda zkoušel přelstít Cháberu bekhendovou střelou, z minimální vzdálenosti pálil také Pšurný. Pak se po několika nevýrazných minutách se Martynek s Kašpaříkem dostali do přečíslení dva na jednoho, ale slibnou akci nedotáhli. Neomylný byl teprve Gulaš, který si v 11. minutě kličkou položil Drtinu, potáhl kotouč ze středu k pravému kruhu a kolem druhého bránícího hráče prostřelil kladenského gólmana.

Brzy nato měl velkou šanci hostující Valský, jenž unikl obránci Vydarenému, ale před Kovářem se neprosadil. Jihočechy zatlačil do pásma také třetí kladenský útok, ale jeho vedoucí Lukáč se v zápalu boje provinil proti pravidlům a jeho vyloučením nápor Kladna skončil.

Gulašova střela přes padajícího obránce na začátku prostředního dějství ještě gólem neskončila, ale po Tomanově chybě jeli Kašpařík se Šimánkem dva na jednoho a druhý jmenovaný oslavil svůj šestistý start v extralize přesnou trefou za Cháberova záda. Za necelou půlminutu se situace opakovala. Dvojice Jihočechů se řítila na osamoceného kladenského hráče, z Gulašovy přihrávky tentokrát skóroval Kotalík.

Hosté rychle snížili z nenápadné akce, na jejímž konci byl Kuchler, vzápětí však znovu inkasovali. Při signalizovaném trestu pro kladenský tým se rozjel po pravém křídle Martynek a prostřelil Cháberu, jenž vzápětí přenechal místo v kleci Cikánkovi. Pátý gól přidal v přesilovce Gulaš, jenž zblízka zametl puk do branky po Kotalíkově nápřahu od modré čáry.

Ve třetí třetině nejprve domácí přečkali oslabení při Novákově trestu a potom znovu vtipnými kombinacemi rozebírali defenzivu Středočechů. Učebnicovou akci předvedla čtvrtá řada, ale její vedoucí Mertl nezužitkoval před Cikánkem přihrávku od Pšurného. V 54. minutě rozhodčí neuznali Šimánkův gól pro vysokou hůl. Střelecké příležitosti měli ještě Pšurný s Kuchejdou, ale v závěru se prosadili jenom hosté. Do horního levého růžku Kovářovy branky se trefil bekhendem Knotek.

HC Mountfield České Budějovice - Rytíři Kladno 5:2 (1:0, 4:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Gulaš (Kašpařík, Mikuš), 26. Šimánek (Kašpařík), 26. Kotalík (Gulaš), 32. Martynek (Kašpařík), 39. Gulaš (Kotalík) - 28. Kuchler (Bicek, Patera), 58. Knotek (Hluchý). Rozhodčí: Minář, Šindler - Barvíř, Jindra. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 3634.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Kolarz (46. Vráblík), Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Červený - Sailer (21. Burián), Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Kladno: Chábera (32. Cikánek) - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, od 32. navíc David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, Hluchý - od 21. M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: