Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 4:1Vítkovice doma porazily Boleslav pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Štefanka 1 : 0
29. Pohl 2 : 0
44. Mikulík 2 : 1
52. Kucsera 3 : 1
59. Klimek 4 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic natáhli svou šňůru domácích výher nad Mladou Boleslaví už na šest zápasů, vicemistr dnes středočeského soupeře porazil 4:1. Dvěma přihrávkami k tomu přispěl obránce Jaroslav Kasík, který před utkáním přišel na měsíční hostování ze Sparty. Mladá Boleslav po sérii pěti utkání s bodovým ziskem vyšla naprázdno.

Článek

I díky uzdraveným hráčům a oběma posilám Komou s Kasíkem se vítkovická sestava proti minulému extraligovému duelu proměnila na pěti postech a týden po Spengler Cupu se odpočatý vicemistr do soupeře zakousl s velkým gustem.

Domácí na soupeře udeřili svým tradičním nátlakovým způsobem hry, kterému hosté čelili s problémy a často jen za cenu faulů. Tři jedovaté rány na Hübla v úvodu vyslal Burger, šikovně se kolem Haye protáhl Káňa, ale ani on neuspěl. Vítkovický tlak vyvrcholil v 11. minutě, když v přesilovce dorazil puk do branky Štefanka.

Pak ožili i hosté. Málek se štěstím zmařil pokus Výborného a při ráně Podkonického mu vzápětí pomohla tyčka. Na konci první třetiny se ve vyložené příležitosti objevil ještě Bahenský, leč na Málka nevyzrál.

I do druhé části vstoupily lépe Vítkovice. Jejich vedení zvýšil Pohl, který si z rohu za brankou drze vyjel na střed a švihem zavěsil. Rovněž u jeho trefy asistoval novic ze Sparty Kasík.

Hosté nasbírali do poloviny zápasu sedm menších trestů, když se však umravnili, zlepšil se i obraz jejich hry. Utkání mohl zdramatizovat v 35. minutě Balaštík, ale i střelec jeho formátu selhal ve velké šanci a z mezikruží minul branku.

Vítkovickou branku odčaroval až ostravský odchovanec Mikulík, který ve 44. minutě opakovaným pokusem prostřelil Málka. Domácí pak znovu zapnuli a Boleslav svírali jako v kleštích. Szturc trefil břevno, Ujčík při sólovém úniku v 50. minutě zkusil troufalý trik se zakončením mezi bruslemi, ale Hübla nepřekonal.

Vítkovice uklidnil až Kucsera, který zblízka protlačil puk do branky potřetí a potvrdil výhru. V závěru zpečetil výsledek čtvrtým gólem Klimek.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Štefanka (Walker, Kasík), 29. Pohl (Kasík), 52. Kucsera (Walker, Voráček), 59. Klimek (Pohl) - 44. Mikulík (D. Výborný). Rozhodčí: Hradil, A. Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 4404.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Kasík, Koma, Punčochář, Voráček, Ovčačík, Sedlák - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Kucsera, Húževka, Walker - Štefanka, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Baldwin, Rýgl, Čutta, Drábek, Chaloupka, Žabka - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Bahenský, Podkonický, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Pabiška, Vrbata, Hrdel - Goertzen. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: