Hlavní obsah

Zlínský kapitán Čajánek se trefil v extralize po třech měsících

ZLÍN

Zlínský kapitán Petr Čajánek ukončil své tříměsíční střelecké trápení v extralize, když sedm sekund před koncem utkání 37. kola extraligy pojistil v přesilovce pěti proti třem výhru nad Vítkovicemi 2:0. Mezi třetí a čtvrtou trefou v sezoně měl šestatřicetiletý trojnásobný mistr světa čtyřiadvacet zápasů trvající střelecký půst.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek

Článek

"Jsem rád, že jsem konečně dal gól. Moc to ale neznamená, neboť sezona není taková, jak bych si přál. Důležité je, že jsme dnes hráli dobře jako mužstvo. Brankář Jakub Sedláček chytal výborně. Obránci odehráli parádní zápas a pochvalu si zaslouží celé mužstvo," nešetřil Čajánek chválou pro své spoluhráče.

Čajánkovi, který se vrátil do Zlína po šesti letech strávených v zahraničí, se bodově moc nedaří. V 33 duelech v této sezoně zaznamenal zatím jen 16 bodů za čtyři trefy a 12 asistencí. "Během doby, kdy jsem nemohl dát gól, jsem měl z mnoha zápasů dobrý pocit, ale góly jsme nedávali. Hokej hrajeme na góly a na body, které já nedělám. Důležité ale je, že jako mužstvo sbíráme body," podotkl.

Po štaci v KHL se trojnásobný hokejový mistr světa v létě vrátil do mateřského klubu, se kterým podepsal dvouletou smlouvu. Se svými dosavadními výkony však kapitán Beranů příliš spokojený není. "Necítím tlak ze strany trenérů nebo vedení klubu. Chci hrát co nejlíp a vracel jsem se domů s tím, že budu mužstvu pomáhat. Bohužel zatím to tak docela není," mrzelo Čajánka.

Vítězství jsme si zasloužili, říká Čajánek

V duelu s Vítkovicemi zasypali hokejisté Zlína svého soupeře sprškou střel. "První třetinu jsme odehráli výborně a mohli jsme dát spoustu gólů. Nedali jsme je, protože jsme se trápili v koncovce. Naše herní převaha ale byla jednoznačná. Tým Vítkovic je nebezpečný a má výborné hráče na zakončení. Za tlak a šance z první třetiny jsme si vítězství zasloužili," zhodnotil Čajánek duel s moravským rivalem.

Střední útočník nastupoval v lajně s Pavlem Kubišem a Petrem Holíkem. "Celá naše lajna odehrála výborné utkání. Ať už Pavel Kubiš nebo Petr Holík, který se vrátil po náročném cestování z mistrovství světa dvacítek. Je to mladý kluk a úspěch, kterého dosáhli s reprezentačním týmem, mu dodal sebevědomí. I nadále budou určitě hrát výborně," pochválil své křídelní útočníky.

Hokejisté Zlína podali výborný výkon, což ocenil i jejich kapitán. "Po dlouhé době to byl na domácím ledě náš nejlepší výkon. Je dobře že jsme vyhráli, ale rozhodující bude konečný počet bodů na konci základní části," uzavřel Čajánek.

Reklama

Související témata: