Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 2:3České Budějovice vyhrály zásluhou Langhammera ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Veselý 1 : 0
0. Langhammer 1 : 1
0. Melenovský 2 : 1
0. Gulaš 2 : 2
0. Langhammer 2 : 3

ZLÍN

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili ve 38. kole extraligy na ledě Zlína 3:2. Pod výhru jihočeského týmu se dvěma góly a jednou asistencí podepsal Jakub Langhammer, který zaznamenal i vítěznou trefu v čase 57:05.

Článek

Do utkání vstoupili menším náporem hosté, ale Zlín ho ustál. V páté minutě si domácí tým zahrál první přesilovku po vyloučení Gulaše. Ve vlastním oslabení ujel Šimánek, jenž na gólmana Sedláčka vyslal tvrdou střelu, ale nedal. V úvodní početní výhodě Zlínští gólmana Kováře vážněji neohrozili. Následně se do dobré šance dostal Veselý, jehož bombu od modré čáry českobudějovický brankář vyrazil.

Ve 13. minutě zlínský tým špatně vystřídal a vyfasoval proto menší trest, který odpykal Roman Vlach. První oslabení ovšem Berani ubránili bez větších potíží. V samotném závěru oslabení zasahoval Sedláček po střele Buriana. V dalším průběhu hry ani jeden tým nedokázal předvést pohlednou akci. Po střele Míky nepřesně dorážel Veselý.

Ve druhé třetině zařadily oba týmy vyšší rychlostní stupeň. Úvod opanoval Zlín a skóre zápasu otevřel střelou z dorážky Veselý. Z vedení se ale Zlínští neradovali dlouho. O několik desítek vteřin později gólmana Sedláčka zblízka prostřelil Langhammer. Při vyloučení Mertla vstřelil gól Čajánek, trefu zlínského kapitána ale hlavní rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa neuznal, neboť byl dosažen vysokou holí.

Optickou převahu poté měli domácí, kteří si vynutili dvě přesilové hry v krátkém sledu po sobě. Provinění Kašpaříka ani Langhammera ale gólově nepotrestali. V závěru přesilovky pálil z úhlu Holík, ale gólman Kovář pohotově zasáhl.

Také ve třetí části trestné lavice nevychladly. Začátek patřil jihočeskému celku a hosté využili přesilovku po vyloučení Köhlera. V pěkné kombinační akci dvou na jednoho poslal puk do prázdné branky Gulaš. Domácí při své další početní výhodě po vyloučení Buriana neuspěli.

I přes nepříznivý stav se Zlín tlačil do branky, což mu přineslo kýžený úspěch. Krátce po polovině třetiny vstřelil vyrovnávací gól Melenovský, jenž si důrazně počínal před českobudějovickým brankovištěm. Ani trest Šimánka svěřenci trenéra Vlacha nevyužili. Po zkonsolidování řad udeřili jako blesk z čistého nebe Jihočeši. Brankáře Sedláčka podruhé v zápase překonal Langhammer. Krátká power play již Zlínu k vyrovnání nepomohla.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Veselý (Roman Vlach, Melenovský), 51. Melenovský - 24. Langhammer (Gulaš), 45. Gulaš (Langhammer), 58. Langhammer (Šimánek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Blümel, Kis. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 4125.
Zlín: Sedláček - Matějíček, Linhart, Míka, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - L. Květoň, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Burian - Kuchejda, Mertl, Sailer - R. Pšurný, Červený, Marek. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice