Hlavní obsah

Brno - Třinec 1:0Hokejisté Brna vydřeli těsnou výhru nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Čermák 1 : 0

BRNO

Hokejisté Brna porazili ve 41. kole extraligy na domácím ledě Třinec 1:0, když jedinou branku vstřelil ve 22. minutě Leoš Čermák. Oporou Komety v kritických chvílích byl brankář Jiří Trvaj, který vychytal svou třetí nulu v této sezoně. Oceláři po úterní domácí výhře 1:0 nad Libercem v druhém utkání pod vedením nového trenéra Jana Tlačila tentokrát stejným výsledkem prohráli.

Článek

Kometa s novou posilou obráncem Milanem Hruškou a také uzdraveným Divíškem dostala hned od úvodních minut svého protivníka pod drtivý tlak. Na Hamerlíka se valil jeden útok za druhým, třinecký brankář byl ale v první třetině hlavním pilířem svého týmu. Postupně vychytal vyložené šance Dlouhého, Petrovického, Kováčika a Baleje a svým výkonem přiváděl domácí útočníky k zoufalství.

Po necelých deseti minutách Brňané ztratili z první útočné řady útočníka Jaroslava Svobodu, který utrpěl tržnou ránu v obličeji a do zápasu se už nevrátil. K výraznému tlaku dopomohla domácím hokejistům i herní nekázeň soupeře, ovšem ani jednu ze čtyř přesilovek v první části svěřenci trenéra Zdeňka Venery nevyužili.

Výraznou převahu Brňanů dokumentují i zásahy brankářů. Domácí Trvaj, který před utkáním obdržel společně s útočníkem Eratem za překonání hranice pěti stovek ligových startů pamětní dres s číslem 500, měl pouhé tři zásahy. Jeho protějšek Hamerlík si naopak po 16 zákrocích notně zapotil.

Hned v úvodu druhé třetiny se třinecký brankář dopustil jediné chybičky. Kotouč mu po střele Holce podklouzl pod tělem a zcela volný nejproduktivnější hráč Komety Čermák jej pohodlně doklepl do sítě. I když měla i dalším průběhu druhé třetiny Kometa výraznou převahu, Hamerlíka už ve druhé třetině nepřekonala. Třinec spoléhal pouze na ojedinělé výpady, které ale většinou nehrozily nebezpečím. Také ve druhé třetině vyzněl poměr střel 15:5 ve prospěch Brna.

Pouze jednobrankové manko ale navzdory jednoznačnému vývoji v úvodních dvou třetinách dávalo Třinci naději na zvrat. O něj se také v poslední dvacetiminutovce Oceláři pokusili. Začali hrát útočněji a brankář Trvaj si v této části zápasu už nemohl naříkat na nedostatek vytížení. Kometa se nezatáhla do obrany, bojovala a oboustranně dramatická partie navzdory absenci branek gradovala. Třinec ještě zkusil půlminutu před koncem power play, Brňané se ale drtivému tlaku ubránili.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 22. L. Čermák (Holec). Rozhodčí: Konc, Kubuš (oba SR) - Bláha, Čech. Vyloučení: 3:7, navíc Varaďa (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, M. Hruška - Jaroslav Svoboda (21. J. Káňa), L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Balej, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Třinec: Hamerlík - Novotný, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Bolf - Orsava, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, M. Hořava - Hrňa, McGregor, Ostřížek. Trenéři: Tlačil a Marek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice