Hlavní obsah

Balaštíka těšila výhra, ale zápas ve Zlíně byl pro něj nepříjemný

ZLÍN

Třemi asistencemi pomohl mladoboleslavský kanonýr Jaroslav Balaštík k výhře svého týmu 4:1 na ledě Zlína, který jej právě do Bruslařského klubu pustil na roční hostování. Dvaatřicetiletý hokejista, který ve Zlíně předtím strávil celou svou extraligovou kariéru, pomohl obrat Berany o body už podruhé v sezoně. Na začátku prosince přispěl k domácímu vítězství Mladé Boleslavi rovněž 4:1 gólem a přihrávkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Balaštík (vpravo) a David Výborný

Článek

Trojnásobný extraligový střelec se vrátil do známých míst podruhé v sezoně a byl spokojenější než v říjnu po prohře 0:2. "Pořád je to nepříjemné. Není to pro mě lehké hrát proti bývalým spoluhráčům na známém stadionu," přiznal Balaštík.

Urostlý útočník patří nyní k hlavním tahounům Mladé Boleslavi a je nejproduktivnějším hráčem středočeského celku, když k 14 gólům přidal 12 asistencí. "Pořád si myslím, že jsem týmu mohl pomoct víc, hlavně počtem vstřelených branek. Spoluhráči mně připravují pozice, ale nemám střelecké štěstí. Doufám, že ve zbývající části sezony budu mužstvu ještě dost platný," řekl.

Bruslařský klub se ve vyrovnané extralize odrazil z posledního místa. S 48 body má před posledními Karlovými Vary pětibodový náskok. Na desátou Kometu a jedenáctý Litvínov ztrácí také pět bodů, naděje na postup do první desítky tak stále žije. "Po nevydařeném startu do sezony mám velkou radost, že se herně zvedáme a odlepujeme se ode dna. Náš postup do předkola play off by byl malý zázrak, a tak vysoko se nedíváme. Je to fráze, ale jdeme zápas od zápasu," podotkl Balaštík.

Bodů ze Zlína si cenil. "Hráli jsme venku a očekávali jsme, že domácí nás budou víc tlačit a mít víc střel. Byli jsme obětaví a dobře hráli zezadu. Také nám pomohl výborný výkon gólmana Jaroslava Hübla a trochu se k nám i přiklonilo štěstí. Porazili jsme další mužstvo z první šestky a máme z toho radost. Získali jsme tři body a je to pro nás obrovský úspěch," řekl Balaštík.

Do utkání vstoupili lépe hráči z města aut, už v druhé minutě otevřel skóre zápasu Lukáš Pabiška. Na jeho gól odpověděl v 10. minutě Pavel Kubiš. Na začátku druhého dějství napřáhl na modré čáře obránce Vojtěch Mozík a domácí gólman Luboš Horčička nestihl zareagovat, neboť měl zakrytý výhled.

"Vojtěch to pěkně trefil z první střely od modré čáry. Nám to pomohlo a dodalo nám to sebevědomí, zatímco Zlín to srazilo. Soupeř se pak díky dvěma přesilovkám dostal do tlaku. Viděli jsme ale, že hráči Zlína nejsou v pohodě a že jim schází lehkost v zakončování," popsal Balaštík.

V utkání nastala zřídkakdy vídaná událost, hlavní rozhodčí nařídili dvě trestná střílení. Ani to ale Zlínu nepomohlo ke skórování, neboť Roman Vlach ani Petr Čajánek bravurního gólmana Jaroslava Hübla nepřekonali.

"Nevím, jestli jsem někdy zažil dvě trestná střílení v jednom zápase. Hráči Zlína ani jedno neproměnili, a to o osudu utkání rozhodlo. Předtím výborně chytal Michal Valent, který bohužel onemocněl. Dnes výborně zachytal Jaroslav Hübl a podržel nás. Zlínští obránci stříleli od modré, jejich spoluhráči byli nachystaní k tečování, a Jarda to skvěle pokryl," pochválil Balaštík svého spoluhráče.

Reklama