Hlavní obsah

Sparta porazila Liberec a vládne extralize. Druhá Plzeň udolala Kometu

PRAHA

Hokejisté Sparty dál panují extralize. Jejich vládu neohrozil ani Liberec, který s lídrem prohrál ve šlágru 42. kola 4:6. Odstup čtyř bodů na lídra si po výhře nad Brnem 4:3 udržela druhá Plzeň. Překvapivě zaváhaly Pardubice, které doma podlehly posledním Karlovým Varům 2:3. Západočeši však i nadále zůstávají na dně tabulky.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Pátý gól Sparty střílí Yorick Treille, vpravo brankář Liberce Marek Pinc.

Článek

Sparťané porazili ve šlágru kola Liberec především zásluhou využitých přesilovek. Hosté se sice ujali vedení hned po svojí první střele na bránu, ale pak se domácí nadechli k velkému obratu. Čtyřikrát dokázali využít početní převahu a před třetí třetinou vedli už 4:1. Diváci se také dočkali první bitky Davida Kočího, který se utkal s libereckým Štichem.  Ve třetí třetině hosté dvakrát snížili na dvougólový rozdíl, na více ale nedosáhli.

Plzeň i tentokrát potvrdila, že na svém stadiónu se jí daří a po porážkách od Sparty a Vítkovic tentokrát porazila Kometu Brno. Do zápasu měli Indiáni impozantní nástup. Už v první minutě vedli 2:0 a do první přestávky pak 3:0. Následně ale inkasovali ve vlastní přesilovce a ve třetí třetině se soupeř dvakrát přiblížil na rozdíl jediného gólu. Vítěznou trefu nakonec zaznamenal svým teprve druhým gólem za Indiány Patrik Petruška. Dvakrát se trefil veterán Jiří Vykoukal.

Jiří Trvaj z Brna inkasuje druhý gól v první minutě utkání.foto: ČTK/Petr Eret

Pardubice padly s posledním

Pardubice ukončily sérii sedmi zápasů, v nichž dokázaly bodovat. Doma totiž prohrály s poslední Energií Karlovy Vary 2:3. Hosté začali zápas skvěle, po brankách Proška a Zaťoviče vedli 2:0. Jenže ve druhé části na svůj dobrý výkon nenavázali a domácí během šesti minut dokázali srovnat. Ve třetí třetině však byli Západočeši znovu aktivnější a Rastislav Dej nakonec rozhodl o vítězství hostů. Ti však i přes pětibodový zisk z posledních dvou zápasů zůstávají poslední.

Zlín prodloužil čekání na vítězství už na pět zápasů. V Kladně prohrál 2:3 a o první šestku bude muset ještě hodně bojovat. Kladenští si tak tentokrát spravili chuť po porážce v prodloužení na Spartě a po třetí domácí výhře si upevnili pozici v první desítce. Domácí mohou děkovat především výtečnému brankáři Cháberovi.

Na šesté příčce vystřídaly hokejisty Zlína Vítkovice, které porazily Litvínov. Severočeši tak poprvé v sezóně s tímto soupeřem nebodovali a dál zůstávají mimo první desítku. Vítkovice nasměroval za výhrou na začátku druhé části parádní kličkou Viktor Ujčík, zaslouženou výhru pak pojistil Radim Hruška.

Obhájci titulu z Třince konečně prolomili Budějovické prokletí a po výhře 2:1 po prodloužení urvali s Jihočechy v této sezóně vůbec první body.  Oceláři teprve podruhé v sezóně zvítězili v prodloužení a stejně jako v prvním případě, i tentokrát zařídil vítěznou trefu zkušený Jan Peterek, jenže zakončil pohlednou kombinaci těsně poté, co se vrátil z trestné lavice českobudějovický Milan Gulaš.

Hokejová Tipsport extraliga, 42. kolo
Sparta Praha - Liberec 6:4on-line
Branky: 7. Milam, 7. Lapšanský, 30., 58. Pacovský, 40. Bližňák, 50. Y Treille - 11., 57. Bartovič, 47. Kudrna, 60. Vak
Pardubice - Karlovy Vary 2:3on-line
Branky: 30. Jánský, 36 Starý -  9. Prošek, 15. Zaťovič, 49. Dej
Litvínov - Vítkovice 0:2on-line
Branky: 22. Ujčík, 33. Hruška
Plzeň - Kometa Brno 4:3on-line
Branky: 1., 10. Vykoukal, 1. Pletka, 52. Petruška - 19. Čermák, 46. Vašíček, 56. T. Svoboda.
Kladno - Zlín 3:2on-line
Branka: 15. Hovorka, 47. Posmyk, 52. Lukáč - 32. Hamrlík, 57. Holík
Třinec - České Budějovice 2:1 po prodlouženíon-line
Branka: 11. Polanský, 61. Peterek - 36. Kuchejda
Předehráno: Mladá Boleslav - Slavia 1:2

Reklama