Hlavní obsah

Hokejisté Brna porazili v dohrávce prvního kola Kladno

BRNO

Hokejisté Komety Brno porazili v úterní dohrávce 1. kola v souboji dvou týmů bojujících o předkolo play off Kladno 1:0. Vítěznou branku vstřelil už v deváté minutě obránce Tomáš Žižka. Gólman Jiří Trvaj udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Kometa se na desátém místě vzdálila jedenáctému Litvínovu na rozdíl tří bodů, na deváté Rytíře má naopak tříbodové manko. Stejným výsledkem 1:0 skončilo i první vzájemné utkání obou soupeřů v prosinci v Brně.

Článek

Kometa zaskočila v úvodu aktivní hra Kladna, které nastoupilo s útočným pojetím a důsledným napadáním hned po ztrátě kotouče. Brňané se dlouho nezmohli na kloudnější akci. Chybovali už při zakládání útoků a držel je nad vodou pouze brankář Trvaj, který chytil vyložené šance Hovorky a Lukáče.

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery spoléhali pouze na brejky. Z ojedinělého útoku po akci Divíška s Jakubem Svobodou se dostal k zakončení obránce Žižka, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Cháberu. Po tomto gólu se domácí uklidnili a získali postupně převahu. Z ní nic nevytěžili, neboť zápolili s přesností v koncovce a všechny střely mezi tyče likvidoval s přehledem kladenský brankář. Kladno pod tlakem častěji faulovalo, ovšem přesilovkám Brňanů chyběla produktivita.

Tlak sice Brňané ve druhé třetině ještě zvýšili, Chábera byl však byl v této části zápasu nepřekonatelnou překážkou. Neprosadil se proti němu Divíšek a Hynek Zohorna. Kladno využívalo každou příležitost k bleskovým výpadům, ve 30. minutě trefil Hluchý tyčku brněnské branky. Více šancí měli hráči Komety, Chábera měl za dvě třetiny už na svém kontě 27 zásahů, jeho protějšek Trvaj jich nasbíral o deset méně.

Své úsilí hokejisté Kladna v poslední třetině vystupňovali. Pomohla jim k tomu i značně chaotická hra domácích zadáků, kteří nechávali soupeři hodně prostoru. Hosté se o možnost soustavnějšího tlaku připravovali sami zbytečnými fauly. Stejně jako v předcházejících dvou dějstvích byla Kometa v přesilovkách neškodná. Kladno ještě minutu před koncem vyzkoušelo hru bez brankáře a těsně před koncem mohl vítězství Brna pojistit Balej, který netrefil opuštěnou branku.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 9. Žižka (Jakub Svoboda, Divíšek). Rozhodčí: Minář, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 6912.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Malec, M. Hruška - Němec, L. Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Balej, Koreis, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Kladno: Chábera - Posmyk, J. Drtina, Kameš, Lepine, L. Procházka, David Růžička, od 21. navíc Pavlů - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Knotek, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Dragoun, Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: