Hlavní obsah

Vítkovice otočily duel s Libercem, Sparta porazila Pardubice

PRAHA

Pět zápasů 43. kola hokejové Tipsport extraligy bylo na programu tento pátek. V Praze hostila první Sparta čtvrté Pardubice a po vítězství 4:0 posílila své postavení v čele tabulky. V přímém souboji o první desítku porazila brněnská Kometa Litvínov 4:1. Poslední Karlovy Vary prohrály doma s Kladnem 1:2 po samostatných nájezdech. Kolo bude dohráno utkáním Mladé Boleslavi s Plzní 21. února.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Nedvěd z Liberce a Roman Szturc (vpravo) z Vítkovic

Článek

Liberec ve třech vzájemných zápasech s Vítkovicemi ani jednou nebodoval, ale po polovině zápasu byl na dobré cestě to změnit. Vedl o dvě branky. Jenže dvojice Burger, Šedivý otočila vývoj zápasu směrem k Vítkovicím. Nejprve už během minuty vyrovnali a ve třetí části přidali další dvě branky. Liberec ještě dokázal snížit, ale nakonec prohrál 3:5.

České Budějovice bojují o třetí místo po základní části a jejich zápas proti Slavii měl nakonec stejný konec jako všechny předchozí. Pražané počtvrté v řadě prohráli, přestože ještě na začátku třetí třetiny vedli o dvě branky. Ptáček ale snížil, devět minut před koncem srovnal Kašpařík a v nájezdech nakonec rozhodl Němeček.

Po samostatných nájezdech skončil i zápas mezi posledními Karlovy Vary a Kladnem, ze kterého vyšli úspěšněji hosté po výhře 2:1. Rytíři se vítězstvím posunuli na osmou příčku před mistrovský Třinec, Vary ztrácejí na desátou pozici zaručující předkolo play off už dvanáct bodů.

Michal Broš (vlevo) střílí gól Pardubicímfoto: ČTK/Vít Šimánek

Desátý s jedenáctým a rozdíl mezi nimi tři body, taková byla realita v tabulce mezi Brnem a Litvínovem. Severočeši mohli v případě výhry získat klíčový post, jenže brankáři Trvajovi dokázali vstřelit jediný gól. Kometa vyhrála v euforii 4:1, Petrovický, Erat a Malec si připsali po dvou bodech. Domácí navíc z posledních šesti zápasů  vyhráli už počtvrté.

Na led Sparty dorazily Pardubice a proti sobě se postavila mužstva, která v této sezóně nastřílela dohromady 273 gólů. Tentokrát ale hosté vyšli střelecky naprázdno a Sparta vyhrála 4:0. Petr Ton jeden gól vstřelil sám, na další dva přihrál spoluhráčům.

Hokejová Tipsport extraliga, 43. kolo:
Vítkovice - Liberec 5:3on-line
Branky: 35. a 45. Burger, 35. a 46. Šedivý, 60. Klimek - 14. Výtisk, 32. Bartovič, 49. Nedvěd.
Č. Budějovice - Slavia 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 44. Ptáček, 51. Kašpařík, rozh. nájezd 65. Němeček - 12. Vondrka, 43. Jelínek.
Karlovy Vary - Kladno 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 36. Kumstát - 4. Bicek, rozh. nájezd Dragoun.
Brno - Litvínov 4:1on-line
Branky: 18. Vašíček, 24. Petrovický, 27. Erat, 60. Holec - 44. Kubát.
Sparta - Pardubice 4:0on-line
Branky: 17. Broš, 23. Sersen, 38. Ton, 52. Bližňák.
Předehráno: Zlín - Třinec 5:1
Dohrávka: 21. února Mladá Boleslav - Plzeň

Reklama