Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 3:2Jihočeši otočili duel proti Slavii a udolali Pražany v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vondrka 0 : 1
43. Jelínek 0 : 2
44. Ptáček 1 : 2
51. Kašpařík 2 : 2
65. Němeček 3 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic udolali ve 43. extraligovém kole pražskou Slavii 3:2 po samostatných nájezdech, přestože ještě na začátku třetí třetiny prohrávali 0:2. O čtvrté výhře Jihočechů ve stejném počtu vzájemných soubojů v základní části probíhající sezony rozhodl v nájezdech obránce Roman Němeček.

Článek

Prohřešek proti pravidlům slávisty Jelínka již počátkem třetí minuty nabídl domácím přesilovou hru, ale s výjimkou nepřesně mířené Šimánkovy střely se v blízkosti Furchovy branky nic dramatického neudálo. Také Ptáčkova rána o pár minut později šla vedle a teprve nápřah Pšurného řádně vystrašil hostujícího gólmana.

Pražané se probouzeli pomaleji. Po nesmělém pokusu Alinče zaměstnal Kováře střelou po vyhraném buly Jaškin a potom zase na protější straně z levého křídla pálil Gulaš. Kritický moment pro domácí nastal po chybě Pšurného ve středním pásmu, kdy se kotouče zmocnil Vondrka a bleskový průnik podél levého mantinelu zakončil přesnou trefou za Kovářova záda. Další pokus Kůrky byl neúspěšný.

Nabitá událostmi byla pasáž mezi 24. a 25. minutou. Nejprve Květoň z Gulašovi přihrávky vyslal bombu na Furcha. Posléze Vondrka trefil tyčku a Kovář v rychlém sledu zlikvidoval nájezd osamocené dvojice Pospíšil - Kolařík, nápřah Kůrky a Krenželokův pokus o blafák. Následovala nepříjemná chvilka, kdy po srážce s Jaškinem skončil na nosítkách Mikuš. Domácí se vymanili z tlaku a ke střelbě se dostal Mertl, při vyloučení Vondrky však Jihočeši Furcha neohrozili.

V úvodu třetího dějství se Pražané vymanili z neúčinného přesilovkového sevření domácích a Jelínek střelou po ledě překonal Kováře podruhé. Za necelou minutu však snížil Ptáček, který si popojel na levý kruh a trefil se Furchovi nad lapačku. Při následném trestu Dreslera vyrovnal střelou z blízka Kašpařík. Vedení Slavii mohl vrátit Krenželok, ale Kovář skvěle zasáhl vyrážečkou a zlikvidoval také další pokusy Micky a Vondrky.

V prodloužení byli aktivnější hosté, jenže Kadlecovi v gólové pozici přeskočil kotouč hokejku a střela se nepovedla ani Kůrkovi. V sérii nájezdů se nejprve trefili Růžička a Gulaš, potom dlouho kralovali brankáři a teprve při 14. nájezdu rozhodl o výsledku Němeček.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Ptáček (Gulaš, L. Květoň), 51. Kašpařík (Gulaš, L. Květoň), rozhodující nájezd Němeček - 12. Vondrka, 43. P. Jelínek (Sklenář). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4400.
České Budějovice: Jakub Kovář - J. Novák, Vydarený, Ptáček, Kranjc, Němeček, Mikuš, Kolarz - Burian, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný (27. Švihálek) - Horna, Červený, J. Marek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Slavia: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Roth, Dresler, Šulc, od 50. navíc Valach - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Tomica - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, Sklenář, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Čelanský.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice