Hlavní obsah

Brněnská Kometa prohrála v Pardubicích, Plzeň porazila Slavii

PRAHA

Další porce zápasů hokejové Tipsport extraligy rozdělila body a zamíchala opět s pořadím v tabulce. V 46. kole se hrálo o první šestku, ale také o předkolo play-off. Tam si šance zkomplikovali Slavia a Litvínov. Pražané prohráli v Plzni, Litvínov má jen bod za prohru s Mladou Boleslaví po nájezdech. V klidu ale nemůže být ani desáté Brno, které prohrálo v Pardubicích.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Radovan Somík z Pardubic střílí na branku Brna

Článek

Boj ze spodní části tabulky zažil sever Čech. Do Litvínova zavítala Mladá Boleslav. Domácí stále pomýšlí na play-off, jenže k tomu potřebují body. K plnému počtu jim scházely tři minuty, když vyrovnal Tomas. A v samostatných nájezdech nakonec rozhodl o výhře soupeře Vrbata, Boleslav vyhrála pátý z posledních šesti zápasů.

Přímý boj o osmou příčku se odehrál v Kladně. Rytíři vyzvali mistra z Třince a dvakrát stáhli jeho brankový náskok, naposledy vyrovnával na 3:3 pět minut před koncem základní hrací doby Látal. V rozhodujících nájezdech se jako jediný prosadil kanadský obránce Kladna Jason Lepine. Kladno vyhrálo před svými fanoušky popáté v řadě.

David Ostřížek z Třince (vlevo) v souboji s kladenským Antonínem Melkoufoto: Právo/Petr Horník

Pardubice bojují o první trojku, Brno hájilo klíčovou desátou příčku, která zaručuje předkolo play-off. A stejně jako v předchozích třech vzájemných zápasech opět vyhrál tým z východu Čech, tentokrát 5:1. Obránce Jan Kolář jednu branku vstřelil sám, u další asistoval.

Plzeň může být v klidu, na druhém místě ji nikdo neohrožuje. Slavii myslící na předkolo vyřazovacích bojů ale nijak nešetřila. Kapitán Indiánů Martin Straka při vítězství 5:2 vstřelil první dva góly a na další dva přihrál. Plzeň doma vyhrála už podesáté v řadě.

Sedmibodovou ztrátu na vedoucí Spartu však Západočeši nestáhli, Pražané totiž porazili doma České Budějovice 4:2. Rozhodlo pět minut třetí třetiny, během kterých Sparta přidala další dva góly a utekla soupeři na rozdíl dvou branek.

V zápase Liberce se Zlínem šlo o elitní šestku a v dresu domácích se opět představil Tomáš Klimenta, jenž byl do konce ledna na hostování v Třinci. A ukázal, že si formu z mistrovského týmu přenesl i do svého klubu. Proti Zlínu jeden gól dal a na další dva přihrál, především jeho zásluhou Bílí tygři vyhráli 4:1.

Hokejová Tipsport extraliga, 46. kolo:
Litvínov - Ml. Boleslav 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 2. Majdan, 55. Frolík - 4. Tomas, 57. Tomas, rozh. nájezd Vrbata.
Kladno - Třinec 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 10. Kameš, 30. Dragoun, 55. Látal, rozh. nájezd Lepine - 15. Kůrka, 18. Hrňa, 42. Zíb.
Pardubice - Brno 5:1on-line
Branky: 4. Kolář, 11. Radil, 35. Buchtele, 50. Kolář II, 53. Píša - 17. Čermák.
Plzeň - Slavia 5:2on-line
Branky: 25. a 44. Straka, 48. Marušák, 55. Modrý, 60. Johnson - 30. Alinč, 54. Vondrka.
Sparta - Č. Budějovice 4:2on-line
Branky: 17. S. Treille, 24. Sersen, 44. Ton, 49. Milam - 18. Šimánek, 57. Mertl.
Liberec - Zlín 4:1on-line
Branky: 6. Kudrna, 8. Nedvěd, 22. Urban, 32. Klimenta - 31. Köhler.
Předehráno: Vítkovice - Karlovy Vary 2:4

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.