Hlavní obsah

V Boleslavi přicházeli hokejisté o naději. Domácí na play-off, Indiáni na pohár

MLADÁ BOLESLAV

Ani se nezpotili a získali Prezidentský pohár. Hokejisté Sparty se v teple svých domovů stali v úterý večer jistými majiteli trofeje pro vítěze základní části. Definitivu jim dala výhra Mladé Boleslavi nad Plzní 5:4 po prodloužení, Indiáni už tak nemůžou Spartu ani teoreticky předstihnout. Boleslav zase přišla o šanci na play-off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský útočník Nicholas Johnson střílí gól brankáři Boleslavi Jaroslavu Hüblovi

Článek

„Triumf v základní části už pro nás byl jen teorií, Sparta asi stejně dvakrát neprohraje, ale ten způsob, jakým jsme ztratili vedení 4:2, mě štve,“ přiznával střelec dvou plzeňských branek Václav Pletka.

Plzeň ztrácí sebevědomí

„Občas to vypadalo, jako bychom si šli jen zahrát hokej. V play-off můžeme dostat tým, co tam proklouzne s odřenýma ušima, a takový přístup by se nám mohl zle vymstít,“ burcuje Radek Duda, jenž v úterý svoji bodovou bilanci rozšířil o tři asistence.

Plzeň podlehla po Kladnu a Litvínovu i třetímu soupeři ze spodní poloviny tabulky. Opadla Indiánům motivace poté, co se ztráta na první a náskok na třetí místo začaly jevit nesmazatelnými? „Kdyby tu Plzeň o něco hrála, asi by se nám zápas otáčel hůř,“ byl si vědom i autor vítězné boleslavské trefy Jaroslav Balaštík.

Balaštíka těší bodová šňůra

„Možná to trochu člověk v hlavě má, ale hrajeme i o sebevědomí před play-off, byla by škoda o něj přijít,“ varuje Pletka, jehož aspoň trochu hřálo, že po dvou zápasech s celkovým skóre 1:8 se Plzeň více prosazovala střelecky. „Kladno nás přejelo úplně jasně, teď už to bylo z naší strany lepší, ale gólů mělo být ještě víc," tvrdil útočník.

I Boleslav přes výhru přišla o naději, play-off se počtvrté za sebou obejde bez ní. „O předkole jsme už jen snili, byla by to velká shoda náhod. Ale je super, že jsme vyhráli osmý zápas z posledních jedenácti, i když nás to nikam moc neposunulo. Nikdy nevíte, kdy se vám bude každý bodík hodit,“ říká Balaštík.

Reklama

Související témata: