Hlavní obsah

Kladno nasadí uzdraveného Procházku

PRAHA

Po jedenáctitýdenní pauze se v úterním programu hokejové extraligy vrátí na led čtyřnásobný hokejový mistr světa a útočník Kladna Martin Procházka. Po vleklých problémech s kolenem se jednatřicetileté křídlo objeví v elitním Gardoňově útoku proti Třinci. Odehraje se i dalších šest zápasů 43. kola české extraligy.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Hokejisty Kladna už posílí Martin Procházka

Článek

"Už jsem na hokej dost nažhavený, vždyť jsem po návratu z Ruska stihl v Kladně jen čtrnáct zápasů," tvrdí Procházka, jemuž střevní chřipka nečekaně způsobila otok v koleni, který musela řešit až operace. "Doktoři říkali, že i takové věci se stávají, ale nečekal jsem, že mě to přes dva měsíce vyřadí ze hry. Jenže pak mi dokonce hrozili tím, že už hokej hrát nebudu, takže teď jsem rád, že chodím, bruslím a zase naskočím do hry."

Původně měl nastoupit až v únoru po reprezentační přestávce, od lékařů ale dostal povolení začít dřív. "Léčba končila o Vánocích, teď jsem vysadil i prášky. Jen, abych týmu prospěl, i když možná pár dnů potrvá, než se dostanu do tempa. Přece jen trénink je něco jiného než zápasové zatížení," vykládá s tím, že pro něj bylo hrozné sledovat jen z tribuny, jak se spoluhráčům v posledních zápasech nedařilo a on nemohl pomoci. "Nejsem ale žádný spasitel, dlouhý výpadek asi bude znát."

Kladnu se po zranění prstu na ruce vrací i gólman Orct, který vynechal poslední dva zápasy. "V brance budeme mít znovu jistotu, od Procházkova návratu si slibujeme zvýšení produktivity," tvrdí trenér Zdeněk Müller. Třinec vyhrál venku naposledy na začátku prosince, kdy uspěl v prodloužení na Spartě.

Tříbodový export bodů nezažili Oceláři od 14. listopadu. "Kladno je doma nepříjemné, ale já věřím, že se přes jeho urputnou obranu prosadíme. Musíme se ale soupeři vyrovnat v důrazu a předčit jej rychlejší kombinací," řekl kouč Pavel Marek.

Hokejová Tipsport extraliga - 43. kolo
17:00ZLÍN - LIBEREC
V kádru Zlína zraněn Okál, fit je obránce Hamrlík, poprvé je v týmu útočník Tomáš Kapusta.
17:00VÍTKOVICE - SLAVIA
Vítkovice mají na marodce nemocného Štefanku a zraněného Kumstáta, doma zvítězili již čtyřikrát v řadě. Slavia nasadí posily z Třince Houdka a Ivana, Hronek po potížích s třísly začal trénovat.
17:30KLADNO - TŘINEC
Kladenští touží ukončit sérii pěti porážek v řadě. V Třinci nahradí nemocného Krále Radoslav Kropáč.
17:30K. VARY - VSETÍN
Vsetínu chybí dlouhodobě zraněný Štraub, v útoku se ukáže nová akvizice ze Sparty Sedlák.
17:30PLZEŇ - LITVÍNOV
Plzeň nevzdává boj o play-off, Litvínov ale v letošní sezóně s Plzní ještě neprohrál.
Severočeskému týmu bude chybět zraněný Kaděra.
17:30ZNOJMO - PARDUBICE
Pardubice do hry nasadí jen tři řady a chtějí pohlídat brejky soupeře.
18:30SPARTA - BUDĚJOVICE
Sparta doma třikrát za sebou nevyhrála, zraněni Šrek, Kratěna a Marek. Budějovice při odvracení baráže potřebují zvítězit

Reklama