Hlavní obsah

Vítkovice poslal do play-off Irglův hattrick

OSTRAVA

Do skvělé formy se dostal vítkovický útočník Zbyněk Irgl. Mistr světa dvacetiletých z roku 2000 je už třetím nejproduktivnějším hráčem mužstva, proti Karlovým Varům stihl hattrick za šest a půl minuty a poslal tým do play-off.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vítkovický Zbyněk Irgl (vlevo) atakuje Petra Braniše ze Slavie.

Článek

"Poprvé v kariéře jsem dal tři góly, takže si to budu dobře pamatovat," smál se útočník, kterému spoluhráči přivezli na střídačku i několik čepic, jež na led přilétly z hlediště: "Vůbec nevím, co s nimi. Asi si je vystavím v šatně. Dokonce jsem nikdy nestudoval, kolik musím za hattrick zaplatit do klubové pokladny, ale samozřejmě přispěju rád."

V posledních utkáních se trochu střelecky trápil. "Platilo to i o zápase s Karlovými Vary. Dobře bránící soupeř nás moc do šancí nepouštěl, tak mě hodně trápilo, že jsem veliké dvě možnosti promarnil. Naštěstí jsem se pak trefil bekhendem nad lapačku, druhý gól brzy přidal střelou zápěstím a třetí znovu bekhendem po sólovém nájezdu," popisoval trefy.

Byl moc rád, že díky výhře si Ostravané definitivně zajistili účast v elitní osmičce. "Už by nám to nemělo utéci, ale i v posledních čtyřech zápasech do toho půjdeme naplno, chceme skončit v tabulce co nejvýše. Nemám ovšem tip na vysněného soupeře pro čtvrtfinále, nechávám tomu volný průběh," pokrčil rameny hráč, který teď energii potřebuje i na přestavbu bytu. V dubnu totiž čeká dvojitý přírůstek do rodiny.

Reklama

Související témata: