Hlavní obsah

Taktickou bitvu zvládla lépe Slavia

ZNOJMO

Hokejisté Slavie Praha zvítězili po tuhém boji ve druhém čtvrtfinále play off ve Znojmě 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Znojmo drželo s obhájcem titulu krok až do poslední minuty, v níž ale ve snaze o vyrovnání obdrželo dvě branky.

Článek

"Opět šlo o nesmírně vyrovnané střetnutí, které bylo ještě tvrdší než ve středu. Na rozdíl od úvodního duelu se nás přidrželo štěstí v koncovce," pochvaloval si asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann.

Úvod zápasu patřil hostům, kteří z první vážné akce získali při hře čtyři na čtyři vedení. Brankář Duba vyrazil puk po Antošově střele jen před sebe a neobsazený Dlouhý trefil odkrytou polovinu branky. Druhý gól Slavie měli na hokejce Tomica a Kadlec, ale Duba byl na místě. Poradil si i s Martincovým sólem.

KLÍČOVÝ OKAMŽIK
Znojemská liknavost: Při prvním gólu se lehce dostal k dorážce Dlouhý, druhou branku vstřelil osamocený Beránek

Po pauze Znojemští znatelně přidali a před Fraňkem to často vřelo. Hostující gólman dlouho odolával, ale na Ratajovu dorážku z bezprostřední blízkosti po předchozí dělovce Urama už v poloze vleže nestačil.

Nápor Jihomoravanů pak utlumila dvě vyloučení. Díky nim patřil slávistům závěr prostřední dvacetiminutovky, střelecky se však neprosadili. Pražané se dočkali na začátku poslední části. Domácí tak dlouho váhali s rozehrávkou, až jim vzal puk Beránek a bekhendem přelstil Dubu.

HVĚZDA ZÁPASU
Josef Beránek: Kapitán Slavie vstřelil vítězný gól zápasu, pak ještě stihl přihrát na "pojišťovací" branku do prázdné znojemské klece

Poté Znojmo vrhlo všechny síly do útoku, ale v hektickém závěru postrádalo před soupeřovou brankou důraz. Naopak při pokusu o power-play inkasovalo 56 vteřin před koncem do prázdné branky rozhodující třetí gól a při plném počtu hráčů na ledě ještě i čtvrtý.

"Klukům nemohu vytknout nedostatek bojovnosti. Doplatili jsme ale na hrubku před druhou brankou Slavie. Šance na vyrovnání jsme si sice vytvořili, střelecky se nám ovšem nevedlo," litoval znojemský kouč Pavel Pazourek.

Znojmo - Slavia 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. Rataj (Uram) - 7. Dlouhý (Antoš), 47. Beránek (Hruška), 60. Sup (Beránek), 60. Tomica (Novák). Rozhodčí: Šindler, Bolina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Kuntoš (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3452.
Znojmo: Duba - Soudek, Havíř, Snopek, Křetinský, Benák, Toman - Rataj, P. Pucher, Uram - R. Erat, Pardavý, Barus - Plášek, Haman, Ludvík. Trenéři: Pazourek, Skrbek a Kastner.
Slavia Praha: Franěk - F. Kučera, J. Novák, Kadlec, Pojkar, Graňák, Kuntoš - D. Hruška, Beránek, Sup - Dlouhý, P. Martinec, Antoš - Vondrka, M. Kopecký, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
První utkání: 4:3. Stav série: 1:1
Výsledek druhého čtvrtfinále
Sparta  - Vítkovice

Reklama

Související témata: